Orakeltaal voor fascistisch gebruik

Tholos tempel Athene


 


De Telegraaf bij monde van Wierd Duk (12 juni 2018):

Hoe ontwikkelt Nederland zich de komende decennia onder invloed van de
immigratie en het populisme? Demograaf Jan van de Beek:
„De vraag is of de liberale democratie houdbaar zal zijn.”
Waarop anticipeert een dergelijke uitspraak? Allereerst op zorgen en angst voor een toekomst die we niet kennen, niet kunnen kennen, dankzij een ontwikkeling die we economische groei hebben gedoopt om te maskeren dat een ongebreidelde kapitalistische ontwikkeling levensnoodzakelijk is voor de mensheid, uiteraard niet voor dé mensheid maar slechts voor de uitverkorenen onder hen.

De gehanteerde “wetenschappelijke” methode is een gekende uit de futuristische hoek, wat extrapoleren met wat min of meer toevallig gekozen cijfermateriaal, klinkt overtuigend alsof het natuurwetenschappen betreft, in een richting die moet aantonen dat het fout gaat of dat ons een roze toekomst wacht. Jammer genoeg betreft het hier geen fysica maar een sociologisch, demografisch, economisch, militair en politiek onderwerp, waarvan de toestand per dag compleet kan veranderen.

Voorbeeld. Stel dat het o zo Vrije Westen een vrede zou willen afdwingen in het Midden-Oosten, geen grondstoffen meer (liet) roven uit bijvoorbeeld Afrika, niet meer gebruik maakte van goedkope arbeidskracht in de z.g. Derde Wereld, waaronder kinderarbeid, deed aan militaire ontwapening i.p.v. militaire overkill, hoe zou dan de bevolkingsontwikkeling globaal verlopen, welke migratie zou er dan plaats vinden?

Eindeloos kun je een dergelijke lijst van mogelijke en wenselijke ontwikkeling voortzetten. Waar blijft dan deze o zo bespottelijke “Derde Demografische Transitie”? Fascistische wetenschap kent vele uitingen, sla het studiemateriaal uit het Derde Rijk er maar op na. Of wist u al dat de Germanen uit het ijs geschapen waren? Van dezelfde orde is deze, excusez le mot, lulkoek.

Juist ja, Nederland zal een ander land worden. Dat hebben we de afgelopen decennia mogen constateren. Verwoest is het, vol met beton gegoten, een giftige vuilnisbelt bovendien, maar aan het oog onttrokken. Wie prikt de dijken door? Zijn we tenminste van die Bataven verlost met hun zegeningen voor de mensheid. Denk aan de slavenhandel en de olie.

Mocht dat niet gebeuren en houden de dijken stand wordt migratie-economie ongetwijfeld een nieuwe discipline onder fascistisch vaandel. Daar hoef je geen futurist voor te zijn om een dergelijke geesteswetenschappelijke ontwikkeling te zien aankomen. Ze heeft zich zelfs al stevig in ons midden genesteld met dank aan onze veelgeprezen media.

 

BIJLAGE: Derde Demografische TransitieUitgelichte foto: Athene – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.