Het proletariaat zingt niet

Molenstraat Nijmegen: Rode Zondag juni 1922
Schermafdruk 2018-09-22 01.41.23Bij het terugluisteren van oude banden doe ik regelmatig verrassende ontdekkingen. Op het eind van banden zijn in de gauwigheid stukjes of flarden van programma’s opgenomen om iets niet te vergeten. Zo deze opname van 7 juli 1985 op WDR 3…

Luister maar, misschien diep ik later nog wat bijbehorend materiaal op.


En toen was de band vol…

Tja, Wilders kent een lange voorgeschiedenis. De brave burgers hielden nog wel hun mond, het was niet gepast om over gastarbeiders te praten. De buren waren Turks, maar je had verder geen last van ze, maar hun eten stonk werd achter de hand gefluisterd. Welnu, nu hebben ze vrijheid van meningsuiting en mag alles gezegd worden. Zeg nou niet dat Wilders het volk niet begrijpt, daar gaat het niet om. Hij misbruikt het.


Bron uitgelichte foto: “T HERT IS DER UUT” (1979)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.