Goede raad

Erna Wagner-Hehmke: Parlamentarischerrat
Zeventig jaar geleden werd de Duitse Bondsrepubliek geboren en met haar een nieuwe Duitse grondwet na negen maanden van beraad en overleg door politici afkomstig uit de diverse deelstaten. Deze Länder waren gevormd aan de hand van de opdeling van Duitsland door de bezettingsmachten. In dit geval dus het westelijk deel van het land en dat van Berlijn.

Twee regels uit die nieuwe grondwet horen we allen te kennen:Die Würde des Menschen ist unantastbar.
Eigentum verpflichtet.
De WDR maakte samen met de Deutschlandfunk en de BR over de beraadslagingen die in Bonn plaatsvonden een hoorspelserie in afleveringen van een half uur. Je zou wensen dat iedereen die politiek zijn zegje wilt doen hier kennis van neemt. De serie blijft tot 12 mei komend jaar terug te beluisteren.

Doku-Hörspielserie: Die Arbeit des Parlamentarischen Rates

Trailer: Guter RatFoto’s: Erna Wagner-Hehmke – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.