Reanimatie van een politiek lijk?

William Nelson Copley: “Think”
Het kost weinig moeite om je te wapenen tegen een overvloed aan desinformatie, reclame en propaganda getooid met de boodschap hoe goed men het voor ons voorheeft, ons volk, onze kinderen, ons land, onze gezondheid, onze vrije tijd. Blijf nuchter, negeer het spul. Je leeft een stuk rustiger, zeker in dit land van melk en honing. Samen kunnen we dan overleggen hoe we de toekomst voor onze nazaten kunnen veiligstellen. We dienen dan de problemen in de wereld en de oorzaken ervan onder ogen te zien.
 
Kan dat wel, een economie die uit is op eigen profijt, grondstoffen roven die de gehele mensheid toebehoren, steeds meer, steeds sneller, steeds gewelddadiger?
 
Zeker als politicus, een vertegenwoordiger die namens ons invloed heeft op dat spel en beslissingen kan nemen, voorstellen doen en wetten uitvaardigen, dien je je dat af te vragen. Het is zelfs je plicht een en ander ter discussie te stellen. Hoeveel van onze “vertegenwoordigers” doen dat?

Een van hen merkte ooit op: “Den Haag zit vol met laffe lieden. Bange mensen die laf zijn geboren en laf zullen sterven.” Dat was in een open brief aan de Volkskrant. Met Den Haag is ons parlement bedoeld, door hem in een later stadium “nepparlement” gedoopt. Toch bleef hij zitten om op elk ogenblik zijn enige epistel te verkondigen, het Westen is geciviliseerd dankzij religies met een hoog normbesef, superieure morele waarden en een onvergelijkbare cultuur. De anderen, de moslimwereld voorop, zijn barbaars, hanteren een woestijntaal, spelen eigen rechter en zaaien dood en verderf. Verder komt hij niet, want zijn scholing en levenservaring laat dit niet toe kunnen we nu rustig na al die jaren vaststellen.

Bovenal, hij karakteriseert zichzelf uitstekend, als meest laffe van het stel door ons gekozen vertegenwoordigers. Op geen enkele wijze durft hij de realiteit onder ogen te zien en verschuilt zich achter de mening van de straat, van mensen die geen verklaring hebben voor al wat er in de wereld plaatsvindt, zonder zich in de onmetelijke milieuproblematiek te verdiepen, onderwijl de economische en militaire processen negerend, behalve als ze in het straatje van zijn kretelogie over de islam passen. Laf bovendien, omdat hij al sinds jaar en dag lijfwachten accepteert, die hem toegewezen zijn door de overheid. In z’n brief memoreert hij Fallaci, een vrouw die ongetwijfeld dapper was. Zou zij zich herkent hebben in de handelwijze en de uitspraken van Wilders? Nee, Lees haar boek “Een man” maar eens. Haar rabiate anti-islam geschriften na 9/11 misbruiken zonder enige context voor propagandadoelen tekent de fascist Wilders.

Ergens op dit weblog geef ik een documentaire door over Mark Lombardi. Een man die geen bescherming genoot en als zo velen in dat vrije en beschaafde land, gemeend is de USA, om het leven zijn gekomen. Simpelweg omdat ze zaken op het spoor kwamen die niet onthuld mochten worden. Hij liet verbanden zien en we mogen en moeten ons afvragen hoe ze er omstreeks 9/11 uitzagen.

De verbanden die Wilders legt berusten niet op feiten, ze dienen slechts één doel, het behoud van de geldende machtsstructuren, waaraan de Nederlandse en Europese ondergeschikt dienen te zijn.


Verstaat u Duits? Nog een opname uit 2012. Achteraf kunt u zich afvragen waarom landverrader en fascist Wilders nog steeds vrij rondloopt met bescherming op onze kosten. Een politiek lijk, dat is ie.
 
Uitgelichte afbeelding: bron onbekend – Foto Wilders: Jean-Pierre Jans

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.