Een echte klerk…

Christoph Niemann
Weet u wat? Zonder verdere inleiding laat ik u het volgende lezen. Uw blik wordt dan niet door mij vertroebeld…


Schermafdruk 2016-08-17 03.12.18

Schermafdruk 2016-08-17 03.00.19
 

 


Het vervolg valt te lezen op de site van deze, voor democratische samenlevingen, unieke fascistische beweging. De auteur van deze column, zoals hij dit pamflet zelf noemt, is zonder enige twijfel de leider van deze beweging.

De toestand in Guantanamo Bay mag als bekend beschouwd worden. Ze is een grote aanklacht tegen de rechtsstaat, zoals ook de USA voorgeeft er eentje te zijn. Aldaar is zelfs een president gekozen die voor zijn eerste ambtstermijn beloofde bij verkiezing onmiddellijk een einde te maken aan deze vorm van rechtsverkrachting. Niets is meer vernomen sindsdien. We mogen hieruit best concluderen dat de USA een geleide, fascistische staat is met een liberaal vijgenblad. Denk ook maar eens aan de doodstraf, zelfs in enkele staten voor minderjarigen, voor kinderen dus.

Nee, mensen zonder zelfs enig bewijs aan mogelijk begane misdaden ergens ter wereld oppikken, ze vervolgens laten martelen in Egyptische en andere beruchte gevangenissen en ze tot slot zonder aanklacht en zonder enige vorm van proces exterritoriaal opsluiten heeft absoluut niets te maken met een rechtsstaat.

Nu schijnt ene Buma iets beweerd te hebben. Vaag weet ik dat hij van het CDA is en hun kopman. Als ik me niet vergis heeft hij voorgesteld, ik ga het echt niet uitzoeken, potentiële terroristen met behulp van de AIVD hier ook zo te behandelen. Op Texel of op Aruba?  Nu kun je wel gaan roepen, man ben je nog wel goed snik of nazi, maar daar schiet je ook in dit geval weinig mee op. Interessanter is, en dat houdt mij al jaren bezig, hoe gemakkelijk het in dit land was en is fascisme aan de man te brengen of fascistische methodes toe te passen.

En nu? Wilders is geen hofleverancier van wat ook, al wordt zulks door Krapuletjes beweerd. Hij vent uit. Een hofleverancier staat borg voor kwaliteit, daar is deze man volledig van gespeend. Het is populisme pur sang wat op vruchtbare bodem valt en zich zeer snel vermenigvuldigt met bijpassende kretologie. De Pavlov reacties op het voorstel van Buma blijven niet uit en zijn van hetzelfde niveau. Wie kan het hardst schreeuwen en schelden is het devies. Zonder enig argument.

Hier eentje van een stalker van me. Volgende ronde weer… Verdere toelichting is allengs volstrekt overbodig. Achteraf wil ik wel best nog eens benadrukken dat jullie spel kinderspel was vergeleken met dat van die twee “linksfascistische” vrouwen onder beschermheerschap van Huib. Echt, Teun, die man is een o zo nuttige klerk gebleken. Verandert het politieke klimaat hier, kunnen jullie nog veel plezier aan hem beleven, daar ben ik van overtuigd. Een echte klerk… Ken je Rooie Ina en Bommelding Kluftje al? Intimideren, isoleren is hun kunstje. Ze steunen de fratsen van Riethof uit volle overtuiging. Je houdt het niet voor mogelijk hoe ver ze daarin gaan. Zeg maar, zoals Wilders…

Intimideren, isoleren, zonder een spoortje aan bewijs…


‘Guantánamo Diary,’ by Mohamedou Ould Slahi

“Guantánamo Diary” is the most profound account yet written of what it is like to be that collateral damage. One fall day 13 years ago Mohamedou Ould Slahi, a 30-year-old electrical engineer and telecommunications specialist, received a visit at his house in Noakchott, Mauritania, from two officers summoning him to come answer questions at the country’s intelligence ministry.

“Take your car,” one of the men told him, as Slahi stood in front of his house with his mother and his aunt. “We hope you can come back today.” Listening to these words, Slahi’s mother fixed her eyes on her son. “It is the taste of helplessness,” he writes, “when you see your beloved fading away like a dream and you cannot help him. . . . I would watch both my mom and my aunt praying in my rearview mirror until we took the first turn and I saw my beloved ones disappear.”

 

 
Nog een getuigenis van ongelooflijk misbruik als kroniek over een man die men alles genomen had, de Duits-Turkse Murat Kurnaz, die 5 jaar gevangene was van de USA in Afghanistan en Guantánamo.

Arte – februari 2015 – © HR/UFA Fiction

 
Uitgelichte afbeelding: © NYT – Christoph Niemann

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.