Duitse journalisten…

Marc Chagall: La Barque de Jonas (1977)
Vele jaren lang volgde ik trouw de Duitse radio, voornamelijk WDR 3. Hun Kritisches Tagebuch is voor mij legendarisch, met daarnaast de herinnering aan indrukwekkende features, avondvullende thema-avonden, veel aandacht  voor literatuur en niet te vergeten de Hörspielstudio. En muziek… Vele namen van hun medewerkers zijn me vertrouwd geraakt, je kon ze makkelijk via de telefoon bereiken of gewoon de studio binnenwandelen in hartje Keulen. Een immens verschil met de NOS, een studio gelegen ver van een stad en zelfs van het dorp Hilversum, omgeven met hoge hekken en controles. Ik spreek over de vorige eeuw.

En dan lees ik nu een recensie door Rupert Neudeck van een boek over de Oekraïne. In een flits schiet je weer te binnen: “Cap Anamur”. Deze journalist is nu betrokken bij een project, waar ik nog nooit van gehoord had, maar zeer veelbelovend lijkt. Hun benadering is voorbeeldig, niet helpen in de centra, maar in de periferie, geen provisoria… Hier leest u meer.


 

Die Grünhelme sind ein von Rupert Neudeck gegründeter humanitärer Verein für den Bau und Wiederaufbau von öffentlichen Gebäuden (vornehmlich
Schulen und Krankenhäuser) in Krisen- und Katastrophengebieten. In den
letzten 10 Jahren haben wir dabei mehr als 200 freiwillige Handwerker und Ingenieure aus ganz Deutschland in über 20 Projekte entsendet – unter anderem Kongo, Somalia, Irak, Ruanda, Afghanistan und Indonesien. Zurzeit sind wir in Syrien, auf den Philippinen und in Kenia.

Erfahren sie mehr über

aktuelle Projekte

abgeschlossene ProjekteEn die recensie? Bij Klaus Wagenbach, ook al zo’n legendarische naam, verscheen afgelopen week: “Ukraine. Reportagen aus einem Land im Aufbruch” van Ute Schaeffer, werkzaam voor de Deutsche Welle. De bespreking van dat boek door Rupert Neudeck treft u hier aan.


Vorig jaar overleed Rupert Neudeck.Update 16 juli 2017


Uitgelichte afbeelding: Marc Chagall – bron

Een gedachte over “Duitse journalisten…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.