Een petitie

“ARAB / All Racists Are Bastards”
Seen on the apartheid wall in Bethlehem, PalestineEen oproep om te ondertekenen

Wees mens en teken! Petitie: Onschuldige gevangenen uit Guantánamo Bay hier welkom via @Krapuul


Bevestig uw menszijn door te ondertekenen… Dat doe je dan. Zonder grap, mensen zonder vorm van proces vastzetten in een exterritoriale gevangenis is wel het toppunt aan democratie en vrijheid. Iets dergelijks kun je slechts verwachten van een staat die de mogelijkheden heeft om de wereld te bestieren naar zijn goeddunken en die alles en iedereen met wortel en tak mag en kan uitroeien wat niet conform is en handelt volgens zijn superieure ideologie, pardon religie.

We boffen toch maar dat we sinds 1945 in de luxe mogen leven deze staat als onze grote broer te mogen beschouwen en die helpen we graag uit de brand als het moet.

Mijn dankbaarheid heb ik al betoond door de petitie te ondertekenen. Gastvrijheid is in ons land geen aanbevelingswaardige eigenschap, dat is ruimschoots bekend. Je bent wel gek je om de nood van buren en wildvreemden te bekommeren. Niet doen, ze zoeken het maar zelf uit, zo tolerant zijn we wel. Het liefst gaan we onbekend ook zover mogelijk uit de weg, lafheid is een uitgesproken karakteristiek in dit land. Moet ook wel, met iedereen moet je een handeltje kunnen doen. Voor de kop stoten is bijna een misdaad, het snijdt in eigen vlees en zo dom zijn we niet. Gelukkig zijn er dan bijvoorbeeld petities om het geweten te ontlasten. Vindingrijk zijn we als het om ons zielenheil gaat.

Nog een persoonlijke noot. Ik heb even iets moeten wegslikken voordat ik deze petitie ondertekende. Bezie de namen en er valt te constateren dat er iemand bijstaat die lak heeft aan gastvrijheid, iemand die je op goede gronden als asociaal kunt betitelen. Bij even nadenken is het begrijpelijk dat ook hij erbij wil horen. Immers, zo kun je je afficheren als nobel mens in de strijd tegen de vertrapten. En dat past dan weer volledig in het plaatje van de heersende moraal in dit land. Je weten te verkopen is het devies en de handel zal bloeien, ook die van ons hypocriet geestelijk goed. In dit geval “christelijk anarchisme”. 

Christelijk, de wijze lessen die onze voorouders richting overzee hebben uitgedragen zijn vruchtbaar gebleken en ze worden verdedigd, zelfs vanaf de preekstoel. Werkelijk geleefd christelijk anarchisme zou ik geneigd zijn te zeggen. Een fragmentje…En nog eentje. Jezus moet je voelen tot in al je vezels van het lichaam. Drink zijn bloed. 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.