Een zieke maatschappij

Spel
Afgelopen weekend ontving ik een paar copieën van het weblog van Ina Dijstelberge. Iemand had meegekregen dat ik al dat moois van Ina niet meer kon lezen. Rechtvaardigheid moet heersen, nietwaar? 

Dijstelberge is nu zelfs hoofdredacteur van een site genaamd Krapuul, de vlag dekt de lading, waar ze al vanaf het eerste uur bij betrokken is. Via deze weg en Twitter helpt ze voortvarend mee aan de opinievorming van “links”. 

Gelet op haar wandaden richting hem is het voor Tibaert bijna noodzaak zich enigermate te informeren over haar activiteiten op internet.

De voorgeschiedenis van haar carrière in deze vorm van journalistiek wil ik ook best wat nader leren kennen, kan ik haar tevens een beetje beter plaatsen in het internet universum met het oog op een nog steeds aanstaande rechtszaak.

Ina blijkt, en dat is nieuw voor me, ook psychologisch geschoold te zijn. Lees maar, het begin van een bericht van haar uit 2008 ten tijde van het fameuze feministische artikel (*):U ziet het, de culturele belangstelling van Ina is ook zeer breed. Ontwaar ik daar niet de Hollandse incarnatie van Maigret op oudere leeftijd? Goed… Limburgse populist lees ik. Vreemd, nooit hoor ik over Hollandse, Friese of Amsterdamse populisten. Ze kreeg de kriebels en eindelijk was het zover, ze ging Wilders analyseren, daartoe is ze uiteraard bevoegd. Hij kampt met een vreselijke fobie, Wilders dus, en hij vindt zichzelf succesvol, schrijft ze. Grote trauma’s heeft hij ervaren en daar is ie weer, hij was een Limburgse kut-puber. Is dat een kut-puber in de overtreffende trap of is het bedoeld als een gelijkstelling, Limburgse pubers zijn kut? Hij, Wilders, spijbelde en had lak aan gezag. Heeft Ina hem dat allemaal ontfutseld? Knap…

Vervolgens wordt het gissen voor haar. In die tijd, weet Ina, was diefstal, zuipen, potenrammen en joyriding een geliefde bezigheid onder jongeren. Ina kan het weten, ze is generatiegenote van Wilders, Geert zegt ze steeds liefdevol. Hij koos de verkeerde partij en werd er rigoureus uitgesmeten. Hier begeeft Ina zich op glad ijs. Vermoedelijk door een tekort aan politiek inzicht trekt ze een conclusie die zo beslist niet klopt. Vervolgens komt de analyticus weer bij Ina boven drijven en ze constateert dat hij als koning eenoog weer helemaal opbloeide in de Tweede Kamer en wijt dat aan zijn narcisme en martelaarschap. 

Toch heeft Geert nog enig zelfinzicht, zegt ze tot slot, hij beseft heel goed dat hij de inperking van zijn bewegingsvrijheid aan zichzelf te danken heeft. Al bij al correleert deze analyse, deze beschouwing van en over Wilders met die van Eveline van Donkelaar. Bij deze laatste was voor de narcistische trekken van deze inspirerende voorman een nog een grotere plaats ingeruimd. Maar u ziet het, Ina was in de wieg gelegd om het ooit tot hoofdredacteur te brengen. Ze heeft aan haar zijde een Bommeliaans figuur, die De Waarheid in persoon vertegenwoordigt, de waarheid, daar is Ina zeer aan gehecht. 

Wel niet meer het woordje kut gebruiken Ina, dat vindt André vies. Weet je nog, zo begon het. Durf je nog te komen vroeg me toen iemand, Arnold komt ook. Een man van vieze spelletjes zou jij hem zeker genoemd hebben als hij niet toevallig tot jouw clubje hoorde. Mij beschuldig je er, en dat weet je, onterecht van. Welk kut spelletje speel je eigenlijk, Ina?

Lachen, gieren, brullen, is iets anders mogelijk? Nee. Wat een treurnis. Van lieverlee raken we in de toestand dat over en weer iedereen voor dom, achterlijk, idioot, gek versleten wordt, bezeten van een trauma en met nog wat meer van die zaken behept is. De volgende stap is de bede om een Leider die ons volk weer gezond maakt. We weten hoe iets dergelijks afloopt. Ach, zullen we maar denken, gezondheid is de nieuwe volksreligie en er wordt veel geld mee verdiend. Goed voor onze economie en de schadelijke elementen uit het Volkskörper kunnen zo stilletjes kalt gestellt worden. 

Er zijn mensen die zorg weigeren, geen pilletjes slikken en niet wensen in het medisch circuit terecht te komen. Zorgwekkend dergelijke zorgweigeraars. Vraag het Ina en Eveline maar, hun mening telt… Wilders leunt ondertussen genoegzaam achterover bij al dit onbenul. Zijn bedje wordt netjes gespreid door dames als deze twee.

(*)

Het betrof 2 stukjes, eentje dat als volgt begon:

Ik heb het helemaal gehad met die op macht beluste mannen. Oké, wij westerse vrouwen mogen nu aan het openbare leven deelnemen, maar gecontroleerd en gequoteerd door mannen.

De mannen hebben nog steeds de macht en eerlijk gezegd ze maken er een potje van.

en zo eindigde:

Hoelang blijven we meelopen, meeschreeuwen, meestribbelen met die onnozele uilskuikens van mannen. We moeten de leiding uit handen van de mannen nemen, voor het te laat is.

Hoogste tijd voor AKTIE!

Daar heb ik een analyse van gegeven omdat ze bezwaar maakte tegen overname (in een zeer speciale context).

Als reactie stuurde ze me een tweede bericht toe dat eindigde met:

Vrouwen laten zich niet meer aan de kant schuiven en drukken in toenemende mate hun stempel op de buitenwereld. Zij presteren beter dan mannen, zijn minder crimineel, vertonen amper hanengedrag en hebben als baas ook veel minder de neiging tot ongewenste intimiteiten. Veranderingen zijn onontkoombaar en de gegronde angst van de man, de ontmaskering van zijn onvolmaaktheid, wordt langzamerhand werkelijkheid.


geïnspireerd door:

Valerie Solanas SCUM manifesto.

Helaas voor Dijstelberge, zelfs dat manifest heeft ze niet begrepen. De aanval, als we het zo mogen noemen, van Solanas gold m.n. vrouwen van het kaliber zoals Dijstelberge zich voortdurend manifesteert. Ze schrijft:

“De feitelijke tegenstelling bestaat dus niet tussen mannen en vrouwen, maar tussen SCUM enerzijds, dominante, zelfverzekerde en zelfbewuste, vervelende en lastige, zelfzuchtige, onafhankelijke, trotse, avontuurlijke, opdringende en arrogante vrouwen, die het gevoel hebben om over het universum te kunnen regeren, die tot aan de grenzen van deze maatschappij zijn doorgedrongen en bereid zijn nog meer te verlangen dan wat hier aangeboden wordt. Anderzijds vrouwen…” (vult u maar zelf in…)

De volmaakte vrouw en de onvolmaakte man, aldus Dijstelberge. Dan weet u dat ook weer… Wel ben ik nog steeds mijn blogspots kwijt dankzij deze vrouw. 
Uitgelichte foto: bron – Bron ingevoegde foto: zie weblog Dijstelberge

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.