Het OM

Marc Chagall: A Rooster, costume design (1942)
Gezellig voor de balie riep Peter Anshof, hij weet het nog niet, maar Tibaert gaat eraan. Over Sandra Strieker en haar gehackte Facebook heb ik het al zo vaak gehad, dat wordt eentonig, maar een jaar na Anshof riep Huib Riethof dat het OM in Maastricht een onderzoek had opgestart over de wandaden van Tibaert. Al iets vernomen, Riethof?

Ik moest er weer aan denken, vanwege onderstaand  bericht, compleet met een soort discussie. Ook mensen die niet het flauwste benul hebben van recht. Net als Huib Riethof en… Laat maar, steeds weer die namen oplepelen lijkt me overbodig. De tweet en het rijtje, wat ik er verder mee aanmoet, weet ik ook niet.
tibaert en Hollandse hufters hebben nogal een mening, mag, maar die mag voor de rechter

 

 was in haar vorig Twitter leven vooral bekend onder @jekylline. Dagelijks ontving ik van deze stalkster tweets, ook via andere accounts van haar. Dit even voor wie het nog niet wist…
Afbeelding:

2017 is the year of the rooster. Marc Chagall designed this rooster costume for the 1942 Ballet Theater of New York production of Aleko choreographed by Léonide Massine with music by Pyotr Ilich Tchaikovsky. Chagall personally decorated many of the more than seventy costumes, some of which were sewn by his wife, Bella. You may have seen Chagall’s backdrop for the production, A Wheatfield on a Summer’s Afternoon, on view at the Philadelphia Museum of Art.


[Marc Chagall. A Rooster, costume design for Aleko (Scene IV). (1942). The Museum of Modern Art, New York. © 2017 Artists Rights Society (ARS), New York / ADAGP, Paris]
Update februari 2017


Afbeelding: Marc Chagall – MoMA

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.