Na ons de zondvloed


Zeven jaar geleden alweer, een van m’n eerste stukjes op internet. Waar ging het over? Ontwikkelingshulp… Waar praten we nu over? Over de gekweekte haat en in valse banen geleide haat, een haat in alles een product van eeuwenlange uitbuiting, vernietiging van culturen en bestaansgronden van mensen die als minderwaardig werden en worden beschouwd vanuit Westers perspectief. “Als wij er niet waren geweest, zaten ze nog altijd op hun olie in hun zandbak.”

Berlijn 1884-85

Vervolgens misbruik je de ontstane onlust en opgeroepen haat om die mensen totaal te vernietigen, de logica van de fascist. Testosteronbommen, grenzen dicht. Toch moeten onze belangen, toevoer van olie bijvoorbeeld, zekergesteld worden. 

Steeds weer, praat niet over kapitalisme want dan zul je het ook over fascisme moeten doen, dan wordt duidelijk waartoe die ideologie dient. Dan kom je er niet mee weg door islam = fascisme te roepen, als onze Leider Wilders als feitelijke fascist doet. Over het kapitalisme zwijgt hij in alle talen. Hulp hoef je dan niet meer te verlenen, ontwikkelingshulp die werkelijk die naam verdient kun je afschaffen. 

Als wij er niet waren geweest:
Black Heart, White Men, Das Leiden des Kongo…

 

het uitdragen van onze waarden…

handel onder de loop van het geweer

een vergeten genocide


Afbeelding: Georges Manzana-Pissarro – ca 1906bron

Een gedachte over “Na ons de zondvloed

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.