De N-VA is überhaupt niet Vlaams

Breams pavilioen met McDo logo (photoshoped uiteraard) zou realiteit kunnen worden onder N-VAdeadeyes

 
Mijn kind van 7 jaar kijkt, zoals zovelen, graag naar wat wijlen Johan Anthierens ook “kindvriendelijke rommel” noemde. Dat komt bij de meesten de huiskamer binnen via TV of de vele streaming diensten.
 
Er is echter bitter weinig Vlààms aan. Het lijkt zelfs dat er met al die poeha over identiteit en vlaamse waarden en normen, overigens via diezelfde TV kanalen (paradoxaal genoeg), steeds minder en minder plek is voor onze taal.
 
Even verduidelijken: ik ben geen vlaamsgezinde, of een aanhanger van een of andere partij. Ik woon hier toevallig, en heb dus een natuurlijke binding met m’n omgeving. Dat heeft niets met links, rechts of wat dan ook te maken, enkel met toeval.
 
Ik ben gewoon een burger van dit land, tegen wil en dank, met een belgische e-id kaartje. Ik ben geboren in Vlaanderen, net als de 5 generaties ofzo voor mij. Ik hoor dus niet graag dat m’n kind naar complete hollandse afval moet luisteren bij allerlei kinderprogramma’s. Zaken waar zelfs de familie Flodder voor zou passen op gebied van uitspraak.
 
Vandaar dat ik meestal overschakel (met het nodige geween erbij desnoods) op Franstalige, Engelstalige of de zeldzame Vlaams ingesproken zaken.
Al prefereer ik het voorlezen van verhalen en ben ik zelfs zo ver gegaan om een eigen podcast te maken met verhalen over nuttige zaken voor m’n kind, want ook daar is een zwaar tekort aan.
 
De hollandse bagger die onze kinderen over zich heen krijgen, strookt met andere woorden niet echt in die hele identiteitspropaganda van voornamelijk de N-VA.
 
Ik heb nog nooit een N-VA minister of andere vlaamsgezinde daarover horen klagen. Hoewel ze maar ergens een Arabische tongval moeten ontwaren, en ze staan al op hun achterste poten, … zelfs de huidskleur van bepaalde TV-figuren of tekenfilmpersonages ontgaat hun alziend oog niet normaal gezien. Want da’s voor hen belangrijk: de PR, de gimmick, dat groepsgevoel online.
 
Je ziet hen dan discussies aangaan over “Waals” kraanwater waar men iets mee zou doen om Vlamingen te beïnvloeden zelfs. Maar niets over de Rotterdamse accenten in kinderprogramma’s.
 
De fantasie van deze fanatici draait meestal op volle toeren, van geelzwarte sjerpen over een canon, tot het aanbidden van valse wetenschappers…
Maar wanneer het over gewone dingen gaat, gewone volkse zaken, merken ze’t zelfs niet op. Laat staan dat de maatpak-clowns er op zouden reageren. Waarschijnlijk hebben ze het te druk om 750 miljoen euro subsidie te regelen voor een chemiereus.

 
 
Lees verder: De uitverkopers met een vlag als gimmick…


Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.