Bevrijding

Maagden in dienst van Jezus de Verlosser
Bevrijding waarvan? Bevrijding van een overheid die niet gewenst was, die we niet gekozen hadden, participeren aan belangen die niet de onze waren? Als dat zo was waarom waren we niet eerder in verzet gekomen, tijdens de oorlog en zeker in de decennia die eraan voorafgingen? Welke belangen droegen onze bevrijders uit? Wisten de soldaten wier leven ingezet werd voor die bevrijding wel waarvoor ze vochten? Aan vele zaken mogen we twijfelen, dat bleek overduidelijk meteen na de oorlog en zeker in Duitsland. Het Morgenthau-plan dat een opening mogelijk maakte richting een verenigd Europa onder een andere economische orde moest snel van tafel, daarvoor in de plaats kwam de Marshallhulp, die we zelf financierden, tot groot voordeel van de gulle gevers, die ons tot vazallen maakten, in alle vrijheid.

Fraterniseren met de bevolking was de bevrijders verboden, in bezet Duitsland, zo stevig stonden die bevrijders in hun schoenen. Ook zij waren gehersenspoeld met het PR-gif, een geschenk dat voortkwam uit de oorlogspropaganda van de vorige wereldoorlog. Onder het gevleugelde en geperverteerde gezegde “Die Gedanken sind frei” kon werkelijk alles gespuid worden dat conform was aan het kapitalistisch eigenbelang. Zeer dienstig hiervoor waren het onderwijs en de media. Deze na 1918 in beweging gezette benadering van de massa vond recent zijn bekroning in de verkiezing van Trump als president: Fake America Great Again.

Gisteren zond de Duitse TV, uiteraard de publieke, getuigenissen uit van mensen die tijdens de bevrijding kind waren. Ik neem het programma hier in zijn geheel over om er in de toekomst op terug te kunnen komen. Het mag niet in herinneringen verdwijnen.
 
Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.