Trienet

Cover


 

PERSBERICHT


Joachims nieuwste boek is uit

De novelle belicht verschillende aspecten van wat gemeenzaam onder de term liefde wordt verstaan. Hoe het deel uitmaakt van de puberteit, haar invloed op de adolescentie, maar ook onbegrip en hoe dit van invloed is, zelfs tot jaren na dato.

Al duurt het soms kort, het kan blijvend van invloed zijn en daarmee het hele verdere leven bepalen, tot daden leiden met onherstelbare gevolgen.

De dertienjarige Trienet wordt gedwongen afstand van haar jeugdliefde te nemen en zint op wraak. Ze wordt zwanger van de bijna twee keer oudere Ahmed, een patriarchale moslim van gegoede familie. Ze volgt hem naar zijn land van herkomst waar ze geconfronteerd wordt met de verschillen tussen hun culturele achtergronden.

Het is een verhaal over discriminatie, de onderdrukking van de vrouw en een geraffineerde wraakactie die haar uiteindelijk noodlottig wordt.

 

Joachim werd geboren in Tegelen, Limburg en is beeldende kunstenaar en schrijver. Korte verhalen van zijn hand werden meermaals bekroond.

Eerdere titels die in druk verschenen zijn onder andere: Bruiteltruitje, Gajien, Melanie, Het Ritsjas gevoel, Wanderbach en Merlijn. Wanderbach werd vertaald en uitgegeven in de VS. Zijn verhalen verschenen in diverse bloemlezingen.Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.