Een kwestie van paranoia?

Chris Marker: If I Had Four Dromedaries (1966)




Hij heeft een doel liet hij onlangs weten. Welk? Uit zijn opereren op Twitter vallen inmiddels een drietal kwesties te destilleren, die hem bezig houden en waarover hij in praktisch steeds dezelfde bewoordingen zich uit: fascisme, pandemie, Oekraïne. De vermeende tegenstanders van zijn standpunten worden steevast aangeduid als gek, gestoord en alle mogelijke terminologie die hierbij te pas komt. Opsluiten, verwijderen…

Overheid, politie, justitie, maar bovenal de sociale media als @Facebook, @Twitter treden onvoldoende op tegen bedreiging, smaad, laster en intimidatie.
Zelf heb ik al twee jaar last van een doorgedraaide gek, maar @TwitterSupport geeft niet thuis.
En wetgeving: @DilanYesilgoz
 
Jo Horn – 25 maart 2022

Verontrustend een dergelijk opereren van iemand die inmiddels kan gelden als influencer. Hij heeft een doel… Welk? Er valt slechts een conclusie te trekken. De man is overtuigd van de juistheid van wat hij uitdraagt. Echter, er is een groot maar. Nergens valt van hem een onderbouwing te vinden van hetgeen hij poneert, we dienen hem te geloven. In mijn optie, die gevormd is door studie en het bijhouden van alle relevante literatuur de afgelopen 50 jaar, laat hij blijken geen notie te hebben van het meest essentiële als het thema fascisme aan de orde komt: debat, alles ter discussie stellen, niets en niemand buitensluiten. Doe je het omgekeerde speel je de fascistische kaart, dan weiger je zoals ik dat noem “de fascist in jezelf ontdekken”, immers niemand is vrij van autoritair denken: meester en slaaf, gijzelaar en gegijzelden…

Op mijn weblogs laat ik zien hoe de dagelijkse praktijk eruit ziet in de virtuele wereld, overvloedig aangevuld met materiaal ter beter begrip van de materie. Het heeft veel energie gekost, maar voor mij gold: nooit weer fascisme. Ondanks mijn beperkt gezichtsvermogen, drukwerk kan ik sinds tien jaar nauwelijks meer lezen, ben ik doorgegaan, koppig als een ezel.

En wat doet die man? Hij komt niet verder dan mensen tot gek te verklaren en op te roepen om mensen van internet te verwijderen. Hij geeft ermee te kennen op geen enkele wijze in staat te zijn in de huid van de ander te kruipen, diens werkwijze en argumenten tegen het licht te houden en mogelijk te weerleggen.

Met dergelijke personages hoeft de fascistische heilstaat niet meer uitgeroepen te worden. Ze is er en ze beschikt in dat geval al over de nuttige klerken die over alles zullen zwijgen dat niet ter sprake mag komen en er alles aan zullen doen dat ongewenste informatie aan de openbaarheid komt. De man in kwestie is beslist een geboren censor. Is paranoia in het spel?

Over de smaad en laster richting mijn persoon heb ik in 2020 een aanklacht ingediend tegen deze jurist. Nog steeds heb ik niets vernomen over een mogelijke vervolging. Hij wel?

Als illustratie van het simplistisch denken van deze salonfascist. Na drie weken RT hij een dergelijke zelfverzonnen vondst voor de zoveelste maal…: Jo Horn – 5 maart 2022. Hier zijn werkelijk alle verhoudingen zoek en dat kan slechts duiden op een volledig gebrek aan competentie op elk denkbaar terrein.
 
En waarover zwijgt hij? Waarover heeft hij nog nooit gerept? Lees maar…

 

Palestina en Oekraïne: cognitieve dissonantie op steroïden

 
Hiermee bevindt hij zich volledig op een lijn met Wilders. Toeval? Nee. Facisme is geen exclusieve zaak van rechts. Zonder de steun van het z.g. politieke midden kan het zelfs niet tot gelding komen. M.a.w., het ontmaskeren van fascisme begint juist daar, bij de aangepasten, in de maat lopende lieden, de bureaucraten, de managers en de profiteurs.

 

Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.