Raam op Rusland

my passionate lifeJacky Yeralena also known as Caldi Caldi from between Lake Eyre and Lake Blance in South Australia, 1892. He is shown with long, hand-held, fighting boomerang and shield.

Een boekbespreking over een zwaargewicht uit de Nederlandse journalistiek als het Rusland en de Oekraïne betreft. Geen wonder dat hij gesubsidieerd wordt door onze overheid. Stel je voor, deze stem en die van zijn confraters zou niet gehoord worden. Het resultaat mag er zijn, een ruime blik op het oosten van Europa tot voorbij de Oeral. Zijn proeve van bekwaamheid had deze man geleverd met zijn “De wraak van Poetin – Rusland contra Europa”. Vanwege de actualiteit verscheen een herziene druk van dit werk uit 2015.
 
De recensent begint met de constatering dat hij niets van een “herziening” gemerkt heeft, desondanks blijft hij zeer lovend over de geleverde tekst. Niemand minder dan Jef Abeel, vermaard Belgisch historicus en latinist, stelt dat. Voor wie mogelijk zou twijfelen aan mans integriteit, neem dan maar eens deze bespreking door, te lezen op de site van DOORBRAAK.BE, een blad voor rechtgeaarde Vlaamse nationalisten: Koloniaal Congo: veelzijdige bundel. Hij besluit met de volgende bemerking…

Het boek is zeer nuttig voor Black Lives Matter (BLM)-aanhangers, leden van de Congolese diaspora, opiniemakers en politici, die nu vaak het woord voeren op basis van emoties in plaats van feiten.

Wat een geluk dat er nog mensen zijn die beseffen dat onze waarden steeds al golden en verre superieur zijn. Het valt te begrijpen dat Jef in Hubert een geestverwant ziet. De barbaren komen uit het oosten, zoals steeds in onze geschiedenis en Zelensky waarschuwt ons ervoor. De Kelten kunnen er over meespreken, de Romeinen ook. Trek die lijn door, dan beseffen we ten volle het lot dat de indigene volkeren van Amerika moesten ondergaan.

Wat mij het meeste stoort bij veel van die broodschrijvers? Ze doen geen of nauwelijks moeite om in debat te gaan. Kennelijk hebben ze er lak aan hoe het de mensheid vergaat. Ze debiteren steeds vanuit de achtergrond, wij zijn goed, wij zijn beschaafd. Neem een voorbeeld aan ons en alles komt goed. Is een grotere leugen denkbaar? Dergelijke letterknechten zijn steeds onbetrouwbaar, op de eerste plaats wel omdat ze alles wegfilteren dat niet in hun discours past of het op een fascistische wijze misbruiken.

Tijd voor een tegenvoorbeeld. Voor dergelijk werk ontvang je beslist geen subsidie en je moet zelfs oppassen dat je de toegang tot internet ontzegd wordt. Kijk maar: Natalia. Misschien wil Hubert van het Raam op Rusland zo vriendelijk zijn om er commentaar op te leveren.
 

enkele weken later…

De SP is één van de weinige linkse partijen die kritische vragen stelde bij wapenleveranties vanuit Nederland aan Oekraïne. SP-senator Bastiaan van Apeldoorn schreef in Trouw dat het frame van het goede ‘vrije Westen’ de wereld niet veiliger maakt.
 
Hubert Smeets van het door het ministerie van Buitenlandse Zaken gesubsidieerde blog Raam op Rusland leende de denkinstructie van de neoconservatieven uit de oorlog tegen het terrorisme – ‘you’re either with us or against us’ – en twitterde op 2 juni 2022 dat Van Apeldoorn het ‘fellow traveller frame in Nederland’ vertegenwoordigde.

Aldus Coen de Jong, auteur van ‘Dwingeland. Orwell in de polder’, dat vorige zomer verscheen.
 
Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.