Timor onder het teken van het kruis

Bertolt Brecht: “Trommeln in der Nacht” – première München (1922)Hoe zou de wereld er hebben uitgezien zonder de moordmachine die de Verenigde Staten heet, allereerst het land zelf? Hoeveel miljoenen mensen zijn erdoor om het leven gebracht, hoeveel aarde is erdoor verwoest? Moorden en laten moorden, oorlog voeren en oorlog laten voeren, daaraan ontleent ze haar bestaan en verkondigt vrede en vooruitgang te brengen voor iedereen. Vooruitgang waarheen? Voor wie heerst vrijheid van handelen?
 
Wie zijn die heersers, met hersens en gevoelens in een soortgelijk lichaam als u en ik? Wat zouden ze zijn zonder hun machtsinstrumenten, kapitaal en wapentuig? Waarom staan we toe, dat ze misdaden plegen in onze naam of er opdracht toe (kunnen) geven? Is dat democratie? Is dat rechtvaardigheid?
 
 

‘DEATH OF A NATION: THE TIMOR CONSPIRACY’

A Documentary Film By John Pilger – 1994
 

 
Pilger uncovers the shocking complicity of the US and Great Britain governments in the East Timor genocide – the same governments who were willing to go to war with Saddam Hussein for his invasion of Kuwait, but who stood aside as Indonesia broke the exact same UN regulations to rape and pillage East Timor using Western arms.
  

Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.