Anti-oorlog

Yuri Kochiyama speaks at an anti-war demonstration in New York City’s Central Park around 1968
Yuri Kochiyama, May 19, 1921 / 2023


 

Andrei Martyanov

A SUPERB SUMMARY BY JAMES KUNSTLER

I do not always agree with James, but when I do, I humbly accept the fact that he is one of the best word-smiths of our generation in English-speaking world. Get a load of this:

 

The hell panel from The Garden of Earthly Delights. It is alleged that Bosch’s self-portrait is in the upper centre at right under the “table”.

After two-plus years of “Joe Biden” — well, our country is bypassing the banana republic stage of dissolution and depravity and steaming quickly into a Hieronymus Bosch dystopia of financial, social, psychological and moral ruin. Every official utterance is a lie. Everything’s broken or breaking. And seemingly, on-purpose. The nagging question, of course, is on whose purposes?  And why is Mr. Zelensky flitting from one country to another the past month? Because the game of Let’s You and Him Fight is drawing to a close and Mr. Z may find himself fatally unpopular back on the home-front. He has managed to send upward of a hundred-thousand young Ukrainian men to their deaths in the meat-grinder, and perhaps a million more have hightailed it for other countries. Ukraine will now be a land of mostly women, children, and old folks — with just enough surviving soldiers left looking to hunt down the comedian who turned Ukraine into another one history’s sick jokes.

 

For those who do not know who Hieronymus Bosch was–the guy had a vivid imagination, to put it mildly. I am positive that Hellraiser franchise of Clive Barker drew extensively on Bosch’s sensibilities. 
 
Monday, May 22, 2023
 


 

Fade to Black in Ukraine in een vertaling van Jeanne Klaver

 
Is het u opgevallen dat de president van Oekraïne (of gouverneur van Amerika’s eenenvijftigste staat), Mr. Zelensky, al weken op wereldreis is: Londen, Helsinki, Parijs, Hiroshima? Dat komt omdat dit een van die maanden is waarin jaren gebeuren: de wereld verandert met hypersnelheid. Hij lijkt een beetje bang te zijn om het veranderende spel voor te blijven. Wat voor een bepaalde groep van zogenaamde neocons in ons land als een geweldig idee klonk – Oekraïne als berenval gebruiken – heeft in plaats daarvan vrij plotseling de vele faillissementen van Europa en Amerika aan het licht gebracht en de hele rest van de wereld buiten de Westerse samenleving in opstand gebracht. Oh, het wonder en de misselijkheid!
 
Probeer je de situatie van de heer Zelensky voor te stellen. Het machtige Amerika en het geduchte Europa hebben de voormalige komiek wijsgemaakt dat als hij meeging in een geniaal plan om Rusland te ruïneren en Vlad Poetin van het mondiale speelbord te stoten, zijn zielige land zou worden omgevormd tot zoiets als Ukro-Disneyworld, terwijl hij, meneer Z, zou worden gelauwerd en rijker zou worden dan hij zich had kunnen voorstellen. Zijn back-up was de grootste hegemoniale macht die de wereld ooit heeft gezien. Het spel heette Let’s You and Him Fight.
 
De arme schlemiel trapte erin. Hij liet de NAVO (dat wil zeggen de VS) het grootste leger van Europa oprichten, uitrusten en trainen, inclusief bataljons van keiharde Oekraïense nazi’s – die eerder zo nuttig waren geweest in de door Amerika gesteunde Maidan “kleurenrevolutie” van 2014. Z volgde de bevelen van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken op om raketten en artillerie af te vuren op Russischtaligen in zijn eigen oostelijke provincies. Hij vroeg formeel het lidmaatschap van de NAVO-club aan.
 
Zijn land ontving miljarden aan Amerikaanse dollars zonder controle, gewoon schreeuwend om te worden afgeroomd door de Oekraïense leiders – die per slot van rekening een klein beetje verdienden voor al deze toestanden. Wat kon er misgaan? Zo startte de Westerse burger de grootste oorlog in Europa sinds de jaren veertig. In februari 2022 had de heer Poetin genoeg van de apenstreken op zijn voorportaal en stuurde een schoonmaakploeg. Het spel begon! De neocons van de VS stonden klaar om talloze Oekraïense troepen in een vleesmolen te stoppen die in theorie de wil en de middelen van de afschuwelijke beer zou uitputten en talloze voordelen zou opleveren die onze dominante positie in de wereld zouden versterken. Onze ongelukkige NAVO “partners” gingen akkoord met het programma, ondanks het feit dat hen werd gevraagd economische zelfmoord te plegen voor het grotere goed van de alliantie (of zoiets). Hoe dan ook, ze hadden dat smerige Russische aardgas niet nodig. Ze gingen “groen” (Klaus Schwab zei het toch?).
 
Ondertussen werden de burgers van ons land door het Propaganda-Industrieel Complex van de VS klaargestoomd met de kreet “Rusland, Rusland, Rusland” in opdracht van opiniemaker Hillary Clinton, een wannabe-president. De nieuwsmedia eisten kruisiging voor haar tegenstander, de heer Trump, die het afschuwelijke idee had geopperd dat de VS en Rusland een vriendschappelijke relatie konden onderhouden, aangezien de beer niet langer de rode vlag voerde. Aye-yi-yi!!! Hij zei dat echt!?! De domme oranje sukkel!
 
Welnu, de mensen die de touwtjes in handen hebben in Amerika – dat wil zeggen, de tientallen ongekozen bureaucratische satrapen die hun nesten bewaken in de Okefenokee binnen de Beltway, in het bijzonder de krokodillenput die beleefd bekend staat als de Intel-gemeenschap – besloten de heer Trump te onderwerpen aan een eenmansversie van de exquise kwelling die bedoeld is voor Rusland, Rusland, Rusland: pijn, schande en ondergang. Zes jaar later zijn ze nog steeds bezig, want de meedogenloze Mr. Trump geeft zijn kruistocht niet op om het Witte Huis terug te nemen en al diegenen die hem proberen te ontmantelen, uit te schakelen. Zijn vijanden hebben alle hendels van de juridische macht in handen, en toch kunnen ze, verbazingwekkend genoeg, niets anders verzinnen dan de meest onbeduidende aanklachten om hem in bezit genomen rechtsgebieden te vervolgen.
 
Dit interne politieke conflict in de VS heeft de bevolking tot waanzin gedreven, terwijl het onze instellingen ranzig heeft gemaakt en ons heeft overgeleverd aan een pathocratie die zich verschuilt achter een lachwekkend nephoofd. Na meer dan een jaar van Amerika’s geniale plan om de wereldheerschappij te handhaven, doet Rusland het heel goed, dank u, met het opbouwen van een geo-economisch kader voor handel dat niet onderworpen is aan de streken van de door de VS geleide Westerse burgerij. Rusland is een natie van mensen die zichzelf als man en vrouw beschouwen. Idem race hustles. Dito bank Ponzis.
 
Na meer dan twee jaar “Joe Biden” – wel, ons land is het stadium van de bananenrepubliek van ontbinding en verdorvenheid voorbij en stoomt snel op naar een Hieronymus Bosch dystopie van financiële, sociale, psychologische en morele ondergang. Elke officiële uitspraak is een leugen. Alles is stuk of kapot. En schijnbaar met opzet. De knagende vraag is natuurlijk, met wiens doel?
 
En waarom vliegt Mr Zelensky de afgelopen maand van het ene land naar het andere? Omdat het spel van ‘Laat hem en jou vechten’ ten einde loopt en de heer Z. zich op het thuisfront wel eens dodelijk impopulair zou kunnen maken. Hij is erin geslaagd meer dan honderdduizend jonge Oekraïense mannen de dood in te jagen in de vleesmolen, en misschien nog wel een miljoen meer zijn naar andere landen gevlucht. Oekraïne zal nu een land zijn van voornamelijk vrouwen, kinderen en oude mensen – met nog net genoeg overlevende soldaten die jacht willen maken op de komiek die van Oekraïne weer een van de zieke grappen uit de geschiedenis heeft gemaakt.

 


BRON
James Howard Kunstler22 mei 2023


 

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.