De Zalm norm

Foto z.t.
Ach, je moet het toch eens leren. Waar komen anders al die grote leiders vandaan? We hebben ze van adel en hadden ze in de persoon van de derde-weg man Philips. Nieuw bloed kan geen kwaad.
 
En die belastingdienst zal nog wel steeds volgens het beproefde recept functioneren. Een belastinginspecteur zit gewoonlijk aan een bureau met twee stapeltjes paperassen. Een kleintje met aangiften, waarbij veel te halen valt, maar moeizaam te innen, en een groot stapel van de kleine bangerikken, die meteen betalen. U begrijpt de keuze die gemaakt wordt. Met vermoedelijk de zegen van boven. Zie de bijstand die onze zielige spaarders en belastingontduikers met hun tegoeden in IJsland genieten.
 
Vergeet niet, de lieden die ons door deze crisis heen slepen, zijn voor geen kleintje vervaard. Bos voorop. Hij heeft ons zelfs bijna aan de rand van een oorlog gebracht om ons o zo arme land van dienst te zijn. Zwaar onderschat die man. Maar met bluf bereik je veel.
 
Etienne Davignon gisteren wanhopig in De Standaard: “Maar ik kan toch geen paraʼs gaan sturen en 1830 overdoen”. En “Tussen partners heb ik zoiets nog niet meegemaakt”. Ook een mooie constante in Nederland, de moraal voor de zondagse mis of dienst en verder als gebruikelijk. Zo is ons land opgebouwd. Er zijn mensen die dat gewiekst vinden, nee het bewijst alleen onze superioriteit.
 
Daarom roep ik onze overheid en de top van het bedrijfsleven onder leiding van het koningshuis op om een nieuwe Zalm-norm op te stellen voor al diegenen onder wiens leiding ons dierbare vaderland door deze moeilijke tijden heen geloosd wordt.
 
De trouwe onderdanen zijn hun dank verschuldigd.
 
Nu we toch met wereldverbetering bezig zijn, waarom dan niet meteen gaan winkelen in Afrika? Bij gebrek aan leiders zit de massa daar in grote ellende. Ik druk me verkeerd uit. Onze leiders winkelen daar wel, tot het product voetballer toe, en dat is goed voor onze banken en een beetje voor ons allemaal, maar dat verandert niets voor die Afrikaanse massa. Kunnen we niet een paar van onze sterren transfereren naar die onderontwikkelde gebieden? U zult het zien, binnen no time zijn daar de problemen opgelost en wordt Afrika welvarend. En er kan wat worden gedaan aan onze overbevolking.
 
Bos heeft ongetwijfeld van Sarkozy geleerd hoe hij een en ander kan aanpakken. Fortis en Dexia zijn de sleutelbegrippen. De uitvoering valt te lezen in De Standaard (Fortis) en in La Libre belgique (Dexia). De wijze lessen van een waarlijk groot leider, niet alleen van Frankrijk maar inmiddels van Europa, kunt U lezen onder het hoofdstuk “Sarkozy reçoit les pʼtits Belges” in de Waalse krant.


Uitgelichte foto: bron

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.