Bruggen bouwen

Spencer Edwards
Even iets anders. Misschien kunnen islamologen van Ellian tot Arian hier opheldering over verschaffen. Die Amerikaanse, en andere christelijke soldaten, bevrijders, hoe komen die eigenlijk aan hun gerief in die woestijnlanden vol met extremistische moslims? Men maakt mij niet wijs dat ze allemaal op onthouding leven. Een homofiel leger lijkt me niet denkbaar. Hoe worden de driften gestuurd? Lopen de vrouwen, moslim vrouwen, werkelijk gevaar of kiezen ze de kant van de bevrijder?

U weet, vrouwen misbruiken in een land waar je niet thuishoort, is het meest gepleegde misdrijf dat bezetters praktiseren. Het meest vernederende voor de bevolking en de mannen in het bijzonder. Hun vrouwen… Amerikanen staan toch ver boven zo’n verdenking, of zie ik dat verkeerd? Ben ik teveel gehersenspoeld door de rechtse imperialisten, de erfgenamen van het Europees fascisme? Racisten waren ze al, op christelijke grondslag.

Terugkomend op Tariq Ramadan. Bruggen bouwen. Zou het niet iets voor de Nederlandse TV zijn om die man in te huren. Dan kunnen we ons zelf een oordeel vormen. Een maandelijks discussieprogramma, moet kunnen. Iets voor de ‘gezamenlijkheid’. Opgeluisterd met Perzische en Arabische muziek.

De eerste aflevering met discussianten uit Saoedi-Arabië, Israël en Iran. Wordt meteen duidelijk hoe futiel hier in Nederland de problemen zijn. Terloops kan dan de schimmige rol van Wilders in die regio verhelderd worden.

Het voor velen beklemmende thema van de Islamisering van Europa komt vanzelf aan bod. Hoe we die ons moeten voorstellen zonder een centrale overheersende macht in de Islamitische wereld, eveneens zonder een centraal leergezag m.b.t. de koran en de islam. Wie geeft de directieven, wie stelt de middelen beschikbaar. Maken ‘ze’ een schijn van kans? Het socialisme, vele malen belangrijker voor de Europeanen, voor de overgrote meerderheid zelfs levensnoodzakelijk bijna, hebben we ook buiten de deur weten te houden.

Alles wijst er op dat velen nog diepgelovig zijn ondanks hun bekering tot het atheïsme. Ze geloven nog stiekem aan de duivel en duiveluitdrijvingen. Was het niet Ronald Reagan die sprak over het rijk van het kwaad, toen het communisme. Ergens moet het kwaad vandaan komen. Dat hoort bij geloof en geloven. Welaan, de islam.

Nogmaals, het lijkt me dat de Nederlandse omroep ons een grote dienst kan bewijzen door Tariq Ramadan in dienst te nemen.


Uitgelichte foto: Spencer Edwards – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.