Tariq Ramadan

· fotografie, ideologie, religie, vrouwen
Auteurs

schermafbeelding-2014-01-31-om-02-29-492De meest gecontroleerde Zwitser van de laatste honderd jaar valt in de Zwitserse pers te lezen. De geheime dienst van niet alleen dat land, maar ook de Franse en de Amerikaanse hebben hem binnenste buiten gekeerd en niets gevonden wat hem belasten kan. Waarom zouden ze deze man sparen?

Hij mocht Frankrijk niet in. In 1995. Wie verbood hem dat? Charles Pasqua, de meest ongelikte beer van de politieke kaste in Frankrijk. Wie ging Ramadan in deze voor? Daniël Cohn-Bendit, nu Europarlementariër. Wie weet wat de toekomst brengt.

Wilders had vanuit zijn ééndimensionale kijk op de wereld het grootste gelijk van de wereld. Stel je voor een intellectueel die zo door zijn loze filosofietjes heenkijkt. Zeer gevaarlijk. Zelfs geen anti- semiet. Mag Saoedi-Arabië niet in, iets waar Wilders geen probleem mee zal hebben.


Moet een Moslim zich houden aan de wet, zonder uitzondering?
Hebben vrouwen dezelfde rechten als mannen?
Kan een Moslim van geloof veranderen?
Kan een Moslimvrouw een man met een ander geloof huwen?

 


Zonder uitzondering beaamt Ramadan dit soort vragen. Waar wringt dan de schoen? Worden vooroordelen onderuit gehaald? Zoals meermaals aangehaald Ramadan is overtuigd Moslim. Beter geïntegreerd dan Wilders en co.? Meer beschaving? Gevaar voor de democratie? Wilders zeer zeker.

Faya – Tchad, 1978
© Raymond Depardonps

Vandaag maakt Ian Hamel, die in het verleden een kritisch stuk heeft geschreven over de academische activiteiten van Ramadan, melding van zijn ontslag in Rotterdam. Zijn artikel geeft een aantal verwijzingen die toch te denken geven. Gelardeerd met een cartoon, “Je ne suis pas ce lui que je ne suis pas sans être celui qui est n’être pas… comprenez?!”: Tariq-Ramadan n’est plus en odeur.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: