Wilders uit Venlo

Shane Gardner
Je zult maar steeds in touw zijn geweest voor de PVV, affiches geplakt, altijd met z’n tweeën…, over de nodige politieke ervaring beschikken, PvdA dat spreekt, met een vrouw getrouwd zijn die angsten uitstaat dat ramen ingegooid gaan worden, een zeer diepgaand sollicitatie-gesprek gevoerd hebben over de te volgen politieke koers op de thuisbasis van de profeet, en niet door de ballotage komen. Vergeefs maanden gewacht en het bericht via de media moeten vernemen. Zelfs geen persoonlijk dankjewel kan er vanaf. Zo ga je dus met je achterban om. Wilders doet niet mee in Venlo. Worden profeten niet in eigen kring gewaardeerd? Zo niet in Venlo. Een op de zeven of acht kiesgerechtigden heeft op hèm gestemd, de laatste maal, toen het over Europa ging.

Wilders heeft een natuurlijke voorsprong. Al 20 jaar in Den Haag actief. Toeval of niet, 20 jaar geleden viel de Berlijnse Muur. De onweerstaanbare opmars onder Reagan van de neocons met hun ultra economisch liberalisme kon beginnen. Wilders’ leerschool onder patronage van Bolkestein. Een waarde en normen verhaal over het superieure westen en de zegeningen van de markt. De plaatselijke voorzitster van de VVD in Maastricht trok er een vies gezicht bij toen de discussie over Bolkestein en z’n praatjes ging. En zie Rutte nu. Al met al het verhaal of ideologie die aspirant politici voor de club van Wilders zich eigen moeten maken. De Huntington profetie met een sausje Hayek. Dat kun je niet zomaar kwijt aan gewezen PvdA’ers, die uit ervaring weten dat er meer dan één waarheid is. Maar hoe pak je indoctrinatie aan? Moeilijk, zeer moeilijk als het niet kinderen betreft. Propaganda is andere koek.

Niet te vergeten, de context in Nederland is van een andere orde dan deze in de USA, Italië of Tsjechië. De werkelijke macht van de commerciële media zijn in die landen groter. In Italië vallen ze zelfs samen, de politieke macht en de controle over de media, de publieke incluis. In dat land is het fascisme nooit weggeweest mede vanwege het instrumentaliseren van de maffia door de Amerikanen vanaf de WO II. De burgermilities staan er aan te komen, o.a. in Rome. Zo gaat het er hier nog niet aan toe. Wellicht het grote voordeel van het traditionele zuilen en dus consensus model. Vandaar dat Wilders een andere weg bewandelt met Wakker Nederland aan zijn zijde. Alle aandacht telt, ook negatieve, als zijn naam maar valt. In het belang van het land ergo voor de zelfverrijking van weinigen, hier en elders.

Zijn we bezig aan een “Endspiel”? Veel tekenen wijzen hierop. Wilders speelt hierin de rol van een pionnetje, zoveel is duidelijk. Een pion wordt vaak geofferd voor een hoger doel. Welk doel zou dat zijn? Zeker geen streven naar maatschappelijke cohesie en economisch welzijn voor allen. Het doel is zeker niet nationalistisch gericht, hoewel die kaart steeds getrokken wordt. Een globaal doel…

De ware aard verloochent zich niet, niet in 1940, niet in 1945, niet in 1989. En nu? Zou het echt nu zoveel anders zijn? De schaal waarop zich dit alles afspeelt is wel vele malen groter.

Zou Wilders zich een pion voelen of denkt hij werkelijk alle touwtjes in handen te hebben? Aan zelfkritiek lijdt deze man niet, kenmerk van de autoritaire geest. Vriendelijk uitgedrukt wil hij de westelijke wereld waarschuwen voor een groot dreigend onheil, daarbij Ronald Reagan citerend met diens uitspraak over ‘1000 years of darkness’ die ons te wachten staan.

Volgens Wilders is de toestand in Europa catastrofaal. Met de grootste lust wordt al in Amsterdam gemoord. Het afslachten van mensen komt angstig dichtbij moeten we op zijn gezag aannemen.*

Hollandistan is de nieuwe naam voor ons land kunnen we verder vernemen. Dan ga je toch geen praatjes houden in verre buitenlanden, als je zo bezorgd bent, voor je sponsors en supporters. Dan zet je een structuur op poten die dat gevaar kan indammen. Je kunt de basis en de aanhang niet in de steek laten, de gewone man en vrouw die vol angst zitten. Ze zijn machteloos tegen het dreigende gevaar en Wilders laat ze gewoon in de kou staan.

Israël, wordt ook nog gezegd, is het lichtend voorbeeld. Hoe dat te vertalen? De zionisten hebben Arabisch land ingepikt en zijn logica volgend vechten ze nu voor onze vrijheid. Is het omgekeerde in Nederland het geval?

Ook zijn ideologische onderbouwing is bijzonder vreemd. De vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden. Alleen heeft hij dan Mein Kampf niet goed gelezen. Ja lezers, Wilders heeft het in deze speech over Adolf Hitler en fascisme. Dat kan niet genegeerd worden. Hij brengt op deze wijze zijn achterban in de war, zou hij dat zelf begrijpen? Ter verduidelijking: Wilders en Hitler staan aan dezelfde kant wat de Islam betreft.

Een voorlopige conclusie zou kunnen luiden: “Angst zaaien, dan zien we wel verder.” Typisch werk voor een pion, vooral het zielige uithangen van de held geeft aan dat we te maken hebben met een beperkte geest. Toch de nuttige idioot voor smerige globale zaakjes? Daar passen geen gemeenteraadsverkiezingen in.* Bron is de Florida Securing Council (Securing Florida Against Terror), inmiddels omgedoopt tot “The United West”. waarvoor Wilders onlangs een speech hield.

Achter de betreffende link verschijnt nu The United West (januari 2014)

Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.