Islamitisch bankieren

Paul Vanderbilt: A nun collecting contributions outside the door of Macy’s department store
New York (1939)Komt er een eind aan kwalijke bonussen-praktijken? Een onderwerp over de wantoestanden in de financiële sector. In de discussie op het NRC forum werd het voorstel gedaan alle financiële instellingen te nationaliseren. Zou je dit kunnen omzeilen door het winstgevend karakter bij ze weg te halen? Afschaffen van de rente? Islamitisch bankieren dus. Mostafa had een ontnuchterende reactie paraat.Geen gedonder en oplichterij meer met rente heb ik begrepen. Jens Bos wist hierover onlangs wat te melden. In de gauwigheid vind ik de link niet meer. Was van CNN.

Jens Bos zegt: donderdag 10 september 2009, 20:40 uur

@ Louis sartorius (28) Emil Havas (27)

Hierbij de link: Recession sparks interest in Islamic finance.

met vriendelijke groet,
JB

Mostafa Mouktafi zegt: donderdag 10 september 2009, 20:54 uur

Beste Louis,

Het Islamitisch bankieren? Dit is het einde!

De meeste rijke Arabieren en moslim weigeren rente aan te nemen. klinkt leuk, maar deze steken juist miloenen dollars in hun binnen zakken toekomstig uit grof corruptie, zwaar oplichterij, witwassen van geld, direct en indirect het geld van het hun Volk stelen, miljarden gaan naar de Buikdans en waterpijppen, drank, drugs en prostitue, kopen van minderjarige tegen verkrachting! en nog meer ellende. Ik praat hier uit ervaring.

Ik ben bang dat als Nederlanders gaan ZO door het leven, op basis van, religie géén rente, dan gaan zij net zo gedragen als ”mijn” Arabieren daar!

De kerk geeft soep elk dag voor de armen, de moskee en de synagoog koken en bakken niets, zou je denken!

Als Nederlandse moslim doe ik het a la Hollands, gewoon rente met twee handen omhelsen. Maar als ik een ”een soort oplossing” bedenk kom ik zeker terug.

Ik weens u een Prettig avond,
Mostafa.

Jens Bos zegt: donderdag 10 september 2009, 21:25 uur

@Mostafa Mouktafi,

leuke reactie J, maar, is de houding van die “top” niet terug te voeren op immoraliteit – natuurlijk vooral die van een door zichzelf omhooggeworpen elite -, misschien onderbouwd door wat men op Westerse scholen van ons kapitalisme “geleerd” heeft en de “support” die men vaak van elders ontvangt? Misschien één van de redenen achter de opkomst van het salafisme?

Overigens zult u dat beter weten dan ik…ik ben daar nog nooit geweest…

In één ding moet ik u gelijk geven ik kan mij nog een geval herinneren van een bezoek uit één van de emiraten in de jaren ’80 door een ondernemer uit die hoek aan één van mijn eerdere werkgevers te Amsterdam, de desbetreffende heer moest na een prettige dis (met wijn) afgeleverd worden bij YY, ik bedoel maar….

Met vriendelijke groet,
JB.

Mostafa Mouktafi zegt: donderdag 10 september 2009, 22:00 uur

Beste Jens Bos,

Die! verwelkomt geen rente, dat is Haram(onrein)!
Ik ook, ik bedoel maar…

Met vriendelijke groet.

Uitgelichte foto: Paul Vanderbilt – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.