Racisme, multicultureel, het vrije woord… Vanuit Köln ditmaal!

André Masson: There is no world ended (1942)
Wat kunnen Duitsers van ons leren, las ik ergens. Waarom niet de vraag “wat kunnen we van Duitsers leren”? Of zijn we niet als Duitsers, alleen een beetje trager, zoals Heine eens concludeerde? Een beetje trager van begrip? Och wat, onzin toch die verschillen. Eigenlijk zijn we net één volk, één ras… Zie Wilders…
Wat zij kunnen kan ik ook, moet deze non-valeur verder gedacht hebben als letterknecht van meester Frits tijdens zijn leerjaren bij de VVD. Bekijk eerst bovenstaande video maar en vervolgens het praatje van Wilders onder “Wilders verlaat de PVV”. Let even niet op zijn taalgebruik, zijn accent, zijn dictie. Er komt echt geen behoorlijke zin uit zijn mond. Is het dat dat op zijn ongeletterde aanhang zo’n enorme indruk maakt? Eentje van ons? Eén volk…?

Wilders, Nederlander, Duitser, Europeaan, christelijk, joods?

Wilders kauwt slechts op de meest miserabele manier platvloerse ideeën na. Vol is vol. Nee, dit soort ideeën, fascistische ideeën, zijn zeker nooit weggeweest. In Duitsland niet, in Nederland niet, ook elders niet, in de USA met name. “Lebensraum”…, cultuurclash… Uit welke bron borrelde die ideeën op, borrelen zijn ideeën op? Uit typisch Nederlandse enzovoort? Superieur-inferieur, Christendom versus de Islam als zo maar een voorbeeld, ja, maar uit welke oorspronkelijke bron? Mij schiet slechts een titel te binnen voor altijd verbonden aan een naam, symbool voor “het kwaad”, het kwaad waarvan we ons vrijpleiten, kunnen vrijpleiten door erop te wijzen dat wij anders zijn, zo niet kunnen zijn. Hoe durf je? De titel van dat tevens verboden boek: “Mein Kampf”. De auteur, een gezworen nationalist gelijk Wilders.

Echt, het wordt de hoogste tijd ons in het fascisme te verdiepen. Ook dat kunnen we niet aan anderen overlaten. Hebt u Rob Riemen, auteur van een boekje over parallellen tussen het vroegere fascisme en de politiek van Wilders op de TV aanschouwd? Een slechtere pleitbezorger voor de goede zaak kun je je toch moeilijk voorstellen. Met dank overigens aan de presentator van dat programma. Niet gezien? Allez, nog maar een videootje of beter de link: Filosoof noemt Wilders fascist.

“Das wird man ja wohl noch sagen dürfen”…, zeker als het de waarheid en ‘Tatsachen entspricht’: Wilders is een fascist. Een fascist die trots zegt te zijn op Nederland (welk?) en trots op joods-christelijke waarden (welke?). Een verachtelijk sujet, die Wilders?

Wie weerlegt dat Wilders een fascist is? Natuurlijk niet zijn collaborateurs, ook niet die van VVD en CDA zijde.


Wie haalt deze waarheid onderuit, in alle openbaarheid onderuit?


U negeert deze waarheid, dit feit? Doe dan op zijn minst een poging om iets van dat fascisme te begrijpen.Uitgelicht: André Masson – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.