Twitterwaarden

Marion Post Wolcott: Tourist cabins for Negroes – Highway sign, South Carolina
The Green Book listed places—like this motel in South Carolina—that provided accommodation for black travelers.


 

Cover of Victor H Green’s The Negro Motorist Green Book, which advised black people where it was safe for them to travel (1940)

De waarde van Twitter voor eigen gebruik kan iedereen voor zichzelf snel achterhalen. Ze als nieuwsticker gebruiken, snelle toegang tot achtergrondinformatie en opinies. Ze simpel gebruiken als een eigen netwerkje om elkaar op de hoogte te houden, etc. Die waarden, tot politieke toe in tijden van verkiezingen of sociale omwentelingen, stakingen en revoluties zijn alom bekend. Ook de mogelijkheden ze te controleren, de vrijheid te manipuleren als ze in botsing komt met (heersende) belangen. Zaken die inherent zijn aan alle “sociale media” via internet.

Over dit onderwerp zie het artikel van Sam Ben Gharbia op zijn site: “Les cyber-activistes arabes face à la liberté sur Internet made in USA”. Een artikel van fundamenteel belang m.b.t. de vrijheid op internet. Volg de ontwikkelingen dienaangaande met argusogen.

Op andere waarden zou ik even willen wijzen. Waarden die specifiek verspreid worden via Twitter met vaak een propagandistisch tintje. Kwantiteit en kwaliteit leveren hier een strijd. Kun je werkelijk een zinnige gedachte kwijt in 140 lettertekens? Vaak minder nog, vanwege de verwijzingen. Kretologie is dan wel zo makkelijk, maar tevens een brevet van onvermogen. Een oplossing is het verwijzen naar een eigen blog. Goedwillenden zullen het lezen, maar het internet-schorem heeft hier geen boodschap aan. Dit laatste is een constante op internet, de virtuele straat, waar je anoniem je schoftenstreken kunt uithalen.

Verspreiding van waarden dus, bijvoorbeeld die van het Wilders-PVV gedachtegoed. Opper maar eens de vraag aan een PVVer wat hij/zij verstaat onder “joods-christelijke” waarden en je krijgt een dag of zo later dit antwoord:


Achiles1962 Wim Verbaarschot

“@Tibaert: @Achiles1962 @wltrrr @Jennekevanp Tja, en dan hebben we nog die ‘joods-christelijke’ waarden. Snapt u ze? #PVV”uiteraard!

 


Weet je wat, denk je dan, hij antwoordt slechts bevestigend, laat ik eens voor hem het antwoord proberen te formuleren. Ook eens gekeken wat de goeie man verder te melden had. Een nonsens bericht over Irak 1988 op de betrouwbare site “Het Vrije Volk” vond hij zo sensationeel (Sadam Hoesein had dus wel massavernietigingswapens) dat hij helemaal doordraaide. Je tracht vervolgens zo’n simpele ziel iets aan het verstand te brengen, nee hoor, dat lukt echt niet. Het einde van die kolderieke conversatie:


Achiles1962 Wim Verbaarschot

@Tibaert, wordt je kwaad? Psychopaat zijn is een ziekte die voorkomt bij mensen met een gedachtekronkel. Je haalt zaken door elkaar!

 


Weer moet je tot de slotsom komen dat de waarden die PVVers via de politieke Bühne en de media verspreiden slechts die zijn waar zij zelf het geheim van bezitten. Hun waarden vallen samen met die van Wilders, ze zijn ondeelbaar; ook de boodschapper en zijn boodschap, Wilders, een ware profeet. En zo weten we nog steeds niet wat onder “joods-christelijke” waarden moet worden verstaan.

Is het doordenkend ook niet de specifieke waarde van Twitter dat ze a.h.w. toegesneden lijkt op dit soort lamlendigheid?


Uitgelichte foto: Marion Post Wolcott – bron
Ingevoegd: Cover of Victor H Green’s The Negro Motorist Green Book – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.