Olie of olie

Arab Women’s Union of Ramallah, Palestine (1934-39)


 

Olie om te leven, olie voor vrede, of olie om dood en verderf te kunnen zaaien? Olijfolie of aardolie?
In een paar woorden hèt probleem van het Midden-Oosten.

 

OLIJFOLIE VOOR GAZA


Steun de Nederlandse boot naar Gaza door olijfolie te kopen

Als u nu via de website van stichting Nederland-Gaza een fles Palestijnse olijfolie van Canaan FairTrade koopt, steunt u hiermee niet alleen de boeren in de Westelijke Jordaanoever, maar ook de inwoners van de Gazastrook.

De volledige winst van de olijfolie gaat naar de Nederlandse boot naar Gaza, een internationaal project om de burgerbevolking van de Gazastrook, die al jaren onder Israëlische bezetting leeft, te steunen.

Bestel de olie voor minimaal 10 euro (maar meer is van harte welkom). Een concrete, symbolische én lekkere manier om tijdens het koken solidair te zijn met het Palestijnse volk.
 

Over Canaan FairTrade

Al meer dan 6000 jaar worden olijven in Palestina verbouwd. Olijfbomen zijn voor veel boeren de belangrijkste bron van inkomsten en voor veel Palestijnen van onschatbare symbolische waarde. Canaan FairTrade in Jenin ondersteunt boeren en hun families in het productieproces: verwerking, verpakking, marketing, export en verkoop.
Zo kunnen boeren, die afgesloten zijn van de wereld, hun waardigheid terugwinnen door de rijkdom en gastvrijheid van de Palestijnse cultuur te delen met de wereld. Voor meer info: CANAAN.

Canaan olie komt in twee varianten. De Nabali-olijfolie heeft een lichte, fruitige smaak. De Rumi-olijf stamt uit de Romeinse tijd en geeft een robuuste olie met een volle smaak.


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.