Een grote historische leugen

Lisa Turtz: Beginnings & Becomings: Genesis & Exodus
Hagar Pregnant with Ishmael and the Angel – Lech Lecha (Genesis 16:7-12)
Heeft dit land in zijn huidige vorm en structuren nog recht van bestaan? Sinds de Oslo-akkoorden en de aangekondigde moord op Yitzhak Rabin moet het antwoord nee luiden. Het biedt zijn eigen staatsburgers geen enkel perspectief meer om maar te zwijgen over de verdreven, oorspronkelijke bevolking. Corruptie en racisme vieren er hoogtij. Het enige doel dat het land dient is van geopolitieke aard, als een pion met recht van spreken, om het Midden Oosten blijvend te destabiliseren voor zolang dat in het belang van het Westen is. Een veilige haven voor joden waar ook ter wereld zal het op deze wijze nooit kunnen zijn.

Vanwege de toenadering tussen de Emiraten en Israël geef ik een tweedelige documentaire door om de voorgeschiedenis te schetsen die geleid heeft tot de huidige toestand uit zowel Palestijns als Israëlisch perspectief.

Uitgelichte afbeelding: Lisa Turtz – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.