Een longtweet over goeden en slechten…

De Hongaarse actrice Livia Nador
Bevrijd uit het KZ Mauthausen-Gusen door de Amerikanen in de  omgeving van Linz (1945)Een bericht gericht aan een dame te Venlo
#Israël #zionisme #joden #Wilders #PVVVoor de zoveelste keer een herhaling, een poging tot uitleg aan iemand die aan de goede kant denkt te staan, de kant van de liefde. En o wat wentelt zij zich in het leed van de ander om mee te lijden, te delen in de smart. Daar word je beslist een goed mens van, zal ze denken. Maar ben ik zo onduidelijk? Is het onderstaande voor tweeërlei uitleg vatbaar? Is het een persoonlijke aanval of wordt beargumenteerd dat bepaalde standpunten niet deugen? Daar zou ik graag een discussie over willen hebben. Die komt ons allen ten goede. Dus nogmaals die twee reacties van mij ter herhaling.

De eerste:
Goed, het is allemaal zo verschrikkelijk simpel en overzichtelijk. De goede en de slechte jood. O nee, die slechten bestaan niet dan zijn het zionisten. Juist joden zijn, joods zijn is de verheven norm. Altijd weer dat stompzinnige liedje. Verdeel de wereld in goeden en slechten, zoals het toevallig uitkomt en we kunnen weer aan de slag. Wij staan uiteraard altijd aan de kant van het goede, het superieure. Wij weten het, wij zijn verlicht. Ook toevallig, dit zijn precies de praktijken zoals Wilders ze ook toepast. Toch iets om over na te denken.

De tweede:
Deze 6 tweets vielen voor mij vannacht achtereenvolgens de lezen. Als de zaak niet zo ernstig was zou ik luidkeels in lachen uitbarsten over zoveel onnozelheid. De zaak is ernstig en is zeker niet gediend met moralistische praatjes. Of ze nu komen van Anja Meulenbelt, Dries van Agt of in dit geval van een dame die ik niet ken en gezien wat hier van haar te lezen viel ook verder geen notitie van wens te nemen.

Die tweets verschenen zo rond vijf uur afgelopen nacht (en daarop heb ik onmiddellijk gereageerd):

* Ik heb pas n stuk gelezen waarin wordt beweerd dat Israel zèlf achter de mortieraanvallen op Israel zit. Ik geloof hem. #Gaza #9/11

* RT @sarahraslan: “I would like to tell the world to stop supporting Zionism,” “It sounds useless but at least boycott them.” #Israel #Gaza

* RT @sarahraslan: “We have nothing against the Jewish religion. Being Zionist and being Jewish are completely diff.We don’t want violence”

* I can’t retweet some people, new style, sometimes not even old style (page doesn’t exist) I sure hope twitter is no zionist tool, like #FB

* @sarahraslan you are só right. Yet every time we critisize the Israeli regime they call us anti-semists. That’s just wrong! Most jews are OK

* RT @sarahraslan: “I have Jewish friends and we get along and care for each other, also pro-Palestine.Zionists are the enemy, not the Jews.”


Uit deze tweets trok ik mijn conclusies. Milde conclusies. Uw reacties waren, ook weer mild uitgedrukt, van dik hout zaagt men planken. Geen enkele affiniteit bleek eruit met de geweldige ingewikkelde problematiek. U zou daarom eens kunnen beginnen mijn weblog te lezen. Daar valt genoeg materiaal terug te vinden om u aan het denken te zetten. Dat is toch niet teveel gevraagd alvorens een oordeel over iemand te vellen? Iemand die zijn nek uitstak in de tijd toen iedereen achter Israël aanholde.

Bekijk deze plaatjes eens goed en beluister de bijgevoegde muziek:


Toch met vriendelijke groet ondanks het feit dat u me inmiddels een aantal malen schoffeerde.PS – 2 januari 2017

Dit kan ik nu wel verklappen. De dame in kwestie meldde zich bij me, ondanks het feit dat ze me geblokt had, met de noodkreet: “Sjaakie heeft me geblokt. Ik mis haar linkjes zo. Kun je me helpen, je hebt toch contact met haar?” Dat heb ik gedaan. Een doldwaze Sjaakie aan de telefoon. Ja, ik begrijp het zei ze tenslotte. Ze begreep niets, deze dwaas. Beiden ontkenden later dat het voorval had plaatsgevonden. Als dat alles was zou ik er nu niet over reppen…

Een jaar later en de naam blijkt ertoe te doen al was het maar vanwege de “integriteit”…Uitgelichte foto: Livia Nador

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.