Eendracht onder fascisten

Tram
Vandaag op Twitter: “Zo zie je maar hoe ver de gedachtenpolitie al is binnengedrongen. Met dank aan @Tibaert.

Nederlanders zijn immuun voor fascisme las ik ooit bij Paul Wilders. Hij had het van een kenner, George Orwell. Het is maar dat u het weet, wij Nederlanders beschikken over een anti-fascistisch gen. Hij vergat eraan toe te voegen dat moslims volgens zijn broer het gif van fascisme dagelijks toebedeeld krijgen via de koran.

Wat ik zo stilaan begin te begrijpen is dat Nederlanders nog in de ontkenningsfase zitten. Velen van hen beseffen nog niet dat fascisme bij jezelf begint. De laatste tijd heb ik daar zoal mijn ervaringen mee, speciaal bij lieden die zich er op laten voorstaan “links” te zijn. Ze nemen je de maat, niet op politieke, ideologische gronden. Er is iets met je psyche en je moet in behandeling, liefst met je vrouw, vertellen groteske leugens en geven nooit, nooit antwoord. Toonaangevend in dit gedrag is Huib Riethof. Een ander volgt hem slaafs, Jeroen van de Heuvel op zijn heel eigen karakteristieke wijze, grof gebekt.

Ooit vroeg hij mij of hij een artikel van me mocht overnemen. Het ging over taal, hoe taal misbruikt wordt voor fascistische doeleinden. Met graagte deed ik dat. Het betreffende stuk was onaf, mijn vervloekte gemakzucht had me weer eens parten gespeeld, maar ook, de goede lezer heeft immers aan een half woord genoeg… Ik zou hem willen aanraden dat stukje eens terug te lezen en op zijn eigen schrijfsels toe te passen.

Zijn weblog volg ik de laatste tijd nog maar sporadisch. Teveel haastwerk, nauwelijks diepgang. Mijn aandacht werd wel getrokken door het volgende:


Met de niet opgenomen reactie (vraag) nummer 7: krapuul.nl/blogVermakelijk de reacties van Huib. Ja Huib, ook ik ben belanghebbende omdat ik de overtuiging heb wezenlijk geschaad te zijn in de uitoefening van m’n beroep. Mijn BVD-dossier zal vernietigd zijn, dus openbaarmaking zal tot de onmogelijkheden horen. Overigens geloof ik dat die uitspraak van Huib, “mede-slachtoffer”, simpele grootspraak is.

Nu de hamvraag. In wat verschillen Huib en Jeroen van mensen als “Geert Geel”? In ieder geval niet in hun overtuiging dat wie fascistische praktijken en zegswijzen aan de kaak stelt een fascistenjager is, om een bekend verpleegster op Twitter te citeren. Die kan niet deugen. Het enige onderscheid dat zij willen maken is dat over Wilders en zijn kliek. Ja, die zijn de booswichten volgens de een, niet volgens de ander, maar wij, zij? U weet, Nederlanders hebben niks met fascisme, zijn van fascistische smetten vrij. Degene die het tegendeel durft te beweren kan niet deugen. En, o ironie, dient met fascistische methodes bestreden te worden. Dankzij de affaire Sjaakie, en niet te vergeten Leers, heb ik veel bijgeleerd.


Ter informatie het stukje dat ik ooit aan Paul Wilders besteedde, net in de tijd toen het bekende PVV schorem me ontdekte op Twitter. Heb ik ooit iets van solidaire ondersteuning mogen genieten? Zeker niet van @huibree, van die wel in de allerlaatste plaats. Inmiddels drinkt hij nu gezellig koffie met Jeannie op Twitter. Ja, die man is de hoffelijkheid in persoon.


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.