Dagelijkse routine

Fernandino Scianna
“Passons passons puisque tout passe” – Apollinaire


Toegevoegd april 2017 en terug gedateerdVan lieverlee is het dagelijkse routine geworden. Sinds najaar 2012, toen ik praktisch leesblind was, ben ik min of meer verdoemd tot het lezen via de computer. Voordat die kwaal verholpen werd was het enige dat ik nog enigszins kon zien de tweets schermvullend weergegeven. 

Terwijl ik eigenlijk had willen stoppen met twitteren is het mijn dagelijkse bezigheid geworden. Je leest wat dat je van belang acht om het verder te verspreiden, je ziet verwijzingen naar relevant materiaal, over muziek bijvoorbeeld en je werkt bijna terloops je weblog bij met alle smaad en laster die met grote hoeveelheden over je uitgestort wordt. 

Het laatste valt het meest in het oog zie ik regelmatig aan de hand van de weblog statistieken. Ga maar na, honderdduizenden hits dit jaar alleen al op het “Trollenblog”. 

De berichten daarop gaan niet ongemerkt voorbij, de daders betrokken bij die hetze, die voor mij op de eerste plaats een politieke implicatie heeft, zijn ongetwijfeld op de hoogte. Met de dag raken ze meer en meer verstrikt in hun bedrog, laster en smaad valt te constateren. Het is als een soap waarin onbenullen, dwazen en fascisten een hoofdrol spelen.

Met een zekere regelmaat geef ik een aantal links door naar dit blog. Vandaag waren dat:


EITJES… > ow.ly/pmvRK Die Twitter familie van fascisten en antifascisten is best gezellig. En wie gaan er met de buit vandoor?
Op Twitter weergeven

VERDREVEN UIT HET PARADIJS ow.ly/pmLhc
Op Twitter weergeven

PEDOCRATIE ow.ly/pmLxg
Op Twitter weergeven

LEVEN EN LATEN LEVEN… ow.ly/pmNN2
Op Twitter weergeven

LEUKE, VROLIJKE MENSEN… ow.ly/pmU5o Een update i.v.m. de prinsenvlag… Uit betrouwbare bron ditmaal.
Op Twitter weergeven

HET ALLEDAAGSE FASCISME OP TWITTER ow.ly/pmRfZ De samenwerking tussen @rommedoe1 en @GaviMensch is uitmuntend te noemen…
Op Twitter weergeven

VAN #NRC TOT TWITTER. OVER WILDERS EN PVV. ow.ly/pmSjt Ook onbeduidend? > @GaviMensch @huibree @onedinline2010 Zeg ’t maar..;-)
Op Twitter weergevenEn een RT van iemand die al jaren onversaagd doorgaat met het tonen wat onverlaten aanrichten:


@KesTeab
Verdwijntrucs en aangiftes tibaert-extra.blogspot.com/2013/01/verdwi… Falkenstein, Wouters of Eckhardt, de een is nog gekker dan de ander. #PVV= #NSB Geretweet door @Tibaert 
Op Twitter weergevenU merkt het, de hyperlinks werken niet meer, juister gezegd ze verwijzen nog wel naar het “Trollenblog” maar u mag het niet meer zien. Iemand uit de kring van bedriegers en lasteraars, die weinig of niets te melden hebben over Wilders en z’n PVV en wat er verder zoal aan fascisme te berichten valt in ons land en de rest van Europa, meende in haar wijsheid dat dit weblog diende te verdwijnen.  Ook mijn andere accounts, o.a. die bij Twitter, waren doelwit van acties van haar gezellen op internet tot aanklachten bij de politie toe. 

Nu, meer dan drie jaar later staat het voor mij vast dat het deze lieden slechts te doen is om hun eigen aanzien te beschermen. Het we hebben het niet geweten in alle toonaarden is al wat ze in die tussenliggende tijd te melden hadden. Kortom, verachtelijke en laffe mensen. Fascisten in mijn ogen.

Die Twitterdag besloot ik met:


@Tibaert
Een moreel superieur individu aan het woord? ow.ly/poN4M Met dergelijke “linkse vrienden” heb je geen vijanden nodig. @huibree
Op Twitter weergevenEen vooruitziende blik…


Uitgelichte foto: Fernandino Scianna – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.