Hij snapt er niets van

Alex Howit


Op 10 augustus 2019 toegevoegd en terug gedateerdDe schaamte voorbij… Wel eens van gehoord, neem ik aan. Deze gevleugelde uitdrukking gebruikte Anja Meulenbelt als titel voor een boek al moet ik voetstoots toegeven dat ik deze bekentenisliteratuur uit feministische hoek nooit gelezen heb. Sedert het verschijnen zetelt Huib Riethof in Brussel, las ik ergens. Misschien wordt het toch tijd dat proza tot me te nemen om een mannetje dat lastert, bedriegt en nog gaat dreigen op de koop toe wat beter te leren kennen. Merkwaardig blijft het welke vrouwen hij toegenegen is en dat heeft beslist niets met hoffelijkheid te maken valt te constateren. Anders gezegd om niet misverstaan te worden, hij vertrouwt regelrechte loeders en vrouwen die hem beleefd attenderen op het kwalijke van zijn uitspraken benadert hij schofterig. Wat mankeert die man?

 
Deze notitie is een aanvulling op het vorige bericht: Els en Calvados. Ooit van een Elske gehoord?Uitgelichte foto: Alex Howit – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.