Even voorstellen: Mostafa

Amazigh girl – Morocco, 1900′s
Mostafa heb ik leren kennen in het NRC forum, samen met Veronica uit Canada hebben we heel wat afgelachen, zeker in tijden van de Ramadan. Zie maar: “Een discussie over een discussie?”

U kunt zich ongetwijfeld nog een van die fascistische streken van Wilders herinneren: “Wat kosten ons die allochtonen?” Schitterend hoe Mostafa in dat forum reageerde. Of denkt u ook dat hij een kloon van me was, een fake allochtoon?

De opening tot de discussie had iemand gemaakt, die in Tsjechië woonachtig is, iemand die zijn walging over Wilders nooit onder stoelen of banken stak:


“Een ding is heel duidelijk: sommige Limburgers zijn een ware pest voor dit land. Ik wil de precieze omvang van die schade wel eens uitgemeten zien, niet enkel uitgedrukt in euro’s.”Mijn overpeinzing…:

Overwegingen tijdens het strijken.
Slaven en gastarbeiders, wat is het verschil? Allebei een economisch goed. Allebei niet best behandeld. Slechts de kostenfactor telde. Waar, menselijke waar.
Allochtonen? Nederlandse staatsburgers of Chinezen, Russen of Brazilianen? Of gaat het om Moslims en niet Moslims?
Gastvrijheid? Wordt rekening gehouden met een niet genode gast of houden we de deur gesloten?
Welke lasten bezorgen en berokkenen we, als individueel persoon, de gemeenschap en welke prestatie leveren we die de gemeenschap ten goede komt?
Ten behoeve van wat worden oorlogen gevoerd? Om goedkoop autootje te rijden en te vliegen naar zonnige paradijsjes? Wat kost ons dat en wie worden er vermoord voor de benodigde brandstof?
Maken we onderscheid tussen mensen op grond van huidkleur, status, geloof, taal?
Is geld belangrijker dan mensen?

Stelselmatig als de fascistische club ter sprake komt steken in dit forum een aantal lieden hun kop boven het maaiveld uit. Ze zeggen zeer begaan te zijn met de medemens, over veel invoelend vermogen te beschikken, stellen abjecte persoonlijke vragen, spreken over criminaliteit alsof dat een absoluut begrip is, kortom, geen argumenten. Ze zeggen zeer begaan te zijn met ons land. Spreken over gezwellen verwijderen, als het over mensen gaat, en in een moeite door over castreren. Heren onder elkaar. Leer het forum kennen en u weet waar u niets van te verwachten hebt. Mensen met een zeer speciale ethiek. Ze verkondigen de roep om een groot leider in tijden dat het fascisme de kop op steekt. Hun namen? U herkent ze beslist. Wat hebben ze te verbergen?

Het is, zoals het altijd is geweest, de kans-rijken tegen de kans-armen. Geven we die kans-rijken nog een kans op beterschap of mieteren we ze meteen de grens over, of met de woorden van de roerganger van genoemde club meteen in zee? Dat getuigt misschien van goed beheer en oplossen van knelpunten. Met dit soort lieden ga je zeker geen discussie aan. En de ballen afsnijden? Veel te bloederig. Zo geborneerd ben ik wel.

Katholieke jongetjes leerden al vroeg: “Wie met pek omgaat wordt er mee besmet”. Daar houden we ons maar aan.

Mostafa doet vervolgens van zich gelden:

Ja! graag wil ik, als niet-Westerse Nederlander!!, weten wat niet-Westerse Nederlanders kosten, maar gelijk kappen gelijk monieken, zeggen Nederlanders.
Joden zijn semieten en komen uit het Midden Oosten,dat is een feit.Echte joden hebben ook als Arabieren donker haar en donker ogen, deze zijn absoluut geen Westerse christenen! Vergeet niet om de Joodse gemeenschap ook mee te tellen als niet Westerse Allochtonen.
Wat kost Nederland Israel, via de Joodse gemeenschap in Nederland.Er zijn ook joodse kinderen en volwassen die naar Israel gaan voor een paar jaar om daar mee te ”vechten” en te Werken, naast de joden in Israel.
Vergeet niet dat Wilders, de vervanger van Hirsi en nog wat! wordt juist gesteunt door de Joodse gemeenscahp in Nederland. Ze willen toch het weten, wat ik kost. Nou, geef en voorbeeld en begin bij je zelf.
Succes.

Wat heeft het slopen van Irak, Arabiesche land, Nederland gekost? Irak is het begin van de sevilisatie! lees je geschiedenis.
Voor Amerika kost hen Irak falliet, Crisis na crisis….
De Wapensindustrie van de Zionisten in Amerika is de enige die met breed glimlach de wereld uit lacht over de criis.Amen, zeggen ze in de stilte.
Cevilisation, bedoeld eik

Ik ken ook joden die 2 en 3 jaar hier wonnen, zijn die ook puur Hollanders? kaaskoppen?!
Geef een antwoord: wat kosten de Nederlanders van Joodse( israel) afkomst Nederland?

Italianen die hier ooit kwamen wonnen en werken, werden door Nederlanders als Mafialieden en Spaghetti-vreters genoemd, terwijl Nederlanders van hun lekker en goedkoop Pizza;s genieten.
Zijn de Italianen ook geen Westerse? dom? allemaal?
Daarom spreken de Italianen geen Nederlands terwijl ze 40 en 50 jaar hier wonnen.Deze denken:
Degroeten met je superieur gevoelens! ik blijf de Pizza’s met mijn Italiaans bakken.Nederlands moeten ook Italiaans spreken in de Italiaans restauraten!! Slimme Italianen.In jou land moet je met hem Italiaans spreken.

Kost wat het kost, wij zijn geen Sardintjes en wij lijken ook niet op elkaar, de Niet Westerse Nederlanders, met andere woorden, de moslims.
Een opblaaspop, de kunst-achtig vervangster van een mooie vrouw voor mannen tijdens de nood, die kost geld, eurootje of 800.
Een Nederlandse Marokkaan militair is gesneuveld in Afghanistaan, ik ben zo trots op die jonge man.
In mijn oog is die soldaat onbetaalbaar.
Dank u.

Het leven van de Palastijnse kinderen en bejaarden in Gaza kost volgens Wilders en Israel niets.
Moeten wij zulke boekhouders vertrouwen om hier te gaak rekenen wat mensen kosten?
Hi hi hi hi…

Wat heeft de illegale oorlog in Irak Nederland gekost? wat heeft de opsporing van Bin Laden, leven of dood, tot nu toe Nederland gekost?
Wat heeft Bush Nederland gekost? hoeveel mensenleven en geld kostte ons Bush?
Wat heeft Israel, makers van Wilders, Nederland gekost?

Waarom heet ik allochtoon ? Niet_Westerse Allochtoon?
De Islamieten? wij zijn ook Nederlanders zoals u, die uit Frankrijk of Israel toekomstig zijn?
Een lieve ex-collega , Simon.
Simon was een Marokkanse jood en die toevallig ook uit Casablanca komt.Simon had geimmigreet naar Israel en heeft ook de Israelische Nationaliteit.Simon werd verliefd op een Nederlandse vrouw in Isarel, Simon was met haar getrouwd en vier jar woond in Nederland, toen.Hij had ook de Nederlandse Nationaliteit.Mijn ex-collega had 3 paspoorten.
Simon voelde allochtoon toen, wel iemand met veel liefde, eerlijk, houdt van Marokko, Israel en was heel gelukkig dat hij in dit land woond.
Ik kon met hem gezellig Marokkaasn praten, zo veel gelachen, ook over zijn 3 Nationaliteiten als wij over 1 paspoort, één loyaliteit het hadden.


Voldoende interesse gewekt om verder te lezen? Na mijn citaat: “Neem de mensen zoals ze zijn, er zijn geen anderen” volgt nog een uitvoerige discussie waarbij Mostafa betrokken is. Hier kunt u verder lezen. Er is nog een lange weg te gaan…


Uitgelichte foto: Marokkobron

4 gedachten over “Even voorstellen: Mostafa

  1. Oh ja, Mostafa, is dat niet die man die op Joop iedereen beledigt die het niet met hem eens is? En echt lomp, grof en hard beledigt? De schrijfstijl is in elk geval hetzelfde, en het soort taalfouten ook…

    1. Ineke, mij is Mostafa bijgebleven als een man die zijn nek uitstak op het vroegere forum van de NRC. Op een gegeven moment werd hij door een stelletje halfgaren of smeerlappen (kies zelf maar) behandelt als een kloon van me. Lees maar:http://tibaert.com/2010/02/19/een-discussie-over-een-discussie/
      De hardnekkigheid waarmee geloof gehecht werd en wordt aan dergelijke idioterie heeft me wel verbaasd. Ze drong ook bij joop.nl door dankzij iemand als Wilbert Boeijen, een man die wel brood zag in die site. Maar dat is weer een ander verhaal.

  2. ineke, als u iemand beschuldigd van iets moet u meteen met een voorbeeld komen anders is het puur roddels die meteen naar de vuilnisbak moeten.
    In ieder geval absoluut geen groeten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.