Heerlen

· histories, stedenbouw
Auteurs

3 reacties

Comments RSS
 1. Marjolein

  Beste Tibaert,
  kun je mij helpen de zwart-witfoto van Heerlens’ oude stadkern (in vogelvlucht), die je in deze post gebruikt, terug te vinden? Waar heb jij deze afbeelding gevonden? Via Rijckheyt vind ik hem helaas niet.
  Alvast hartelijk bedankt, groetjes, Marjolein

  Like

 2. tibaert

  De twee kleine luchtfoto’s stammen van een fotoserie afkomstig uit een mapje in de zestiger jaren uitgegeven door de toenmalige De Staatsmijnen. Waarschijnlijk zijn ze in een antiquariaat nog wel te vinden.

  Like

 3. tibaert

  De bron blijkt een ander. “De Spieghel Historiael van Heerlen” van Drs. L.E.M.A. van Hommerich (gemeente-archivaris van Heerlen), uitgegeven in 1948 bij Uitgeverij Winants. Het diende als relatiegeschenk van de Amsterdamse Bank in Heerlen. Een verantwoording over de herkomst van het fotomateriaal wordt in het boekje niet gegeven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: