Heerlen

 

Mijnstreek017

Mijnstreek001 Mijnstreek006

doc146 doc147

 

 

 

3 gedachten over “Heerlen

  1. Beste Tibaert,
    kun je mij helpen de zwart-witfoto van Heerlens’ oude stadkern (in vogelvlucht), die je in deze post gebruikt, terug te vinden? Waar heb jij deze afbeelding gevonden? Via Rijckheyt vind ik hem helaas niet.
    Alvast hartelijk bedankt, groetjes, Marjolein

  2. De twee kleine luchtfoto’s stammen van een fotoserie afkomstig uit een mapje in de zestiger jaren uitgegeven door de toenmalige De Staatsmijnen. Waarschijnlijk zijn ze in een antiquariaat nog wel te vinden.

  3. De bron blijkt een ander. “De Spieghel Historiael van Heerlen” van Drs. L.E.M.A. van Hommerich (gemeente-archivaris van Heerlen), uitgegeven in 1948 bij Uitgeverij Winants. Het diende als relatiegeschenk van de Amsterdamse Bank in Heerlen. Een verantwoording over de herkomst van het fotomateriaal wordt in het boekje niet gegeven.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.