Ina en de drones

Schoonheid
Gelukkig is er Twitter en daar leer je elke dag op bij. We wisten natuurlijk niet wat een drone is en waar de Nevada woestijn ligt, maar er is Ina… Ina wie? Ina Dijstelberge, onze Nederlandse strijdster tegen dronen. Feministe en dus voor emancipatie. Ook in militaire zin, mag verondersteld worden. Let maar eens op als vrouwen het opperbevel krijgen over onze legers.

Het eerste bericht dat ik onder ogen kreeg over haar onderneming: “Nou lekker dan, LA zet zich schrap voor een aardbeving. Nog ff wachten tot ik geland ben en weer vertrokken richting Vegas #nosjournaal”.

Onze ecologiste was op 31 000 feet hoogte boven Groenland en keek naar DWDD en twitterde. U merkt hoe snel de emancipatie gaat: 31 000 feet. Ze vloog naar LA. Volgens mij ligt die stad nog altijd in Californië. Maar goed, elke mens kan zich vergissen. Als zovelen maak ik me er schuldig aan me niet steeds terdege te informeren. Zeker in dit belangrijke geval had ik dat moeten doen. De volgende berichten van Ina heb ik dus gemist. Ik schaam me, zij leest wel alles van mij, maar ik laat haar voortdurend links liggen totdat ze weer om aandacht vraagt. Ik doe haar tekort, deze dappere vrouw. Lees maar en volg haar, wat ik nog steeds nalaat.InaDijstelberge Apr 14, 6:47am
Ik ben hier in Nevada om te protesteren tegen het gebruik van Drones door de VS. Die actie krijgt nu een extra dimensie.

InaDijstelberge Apr 13, 2:58pm
@Foaroan Ik moet zeggen activist zijn is hier een life-style @VanOverNaar

InaDijstelberge Apr 13, 2:43pm
@Foaroan @VanOverNaar Wat wel tof er loopt een journalist van de Washingtonpost mee. Hij heeft al een geweldig art. over zr Megan geschreven

 

 
Een beetje voorbarige conclusie misschien, maar samen met de Amerikanen komen we er wel uit. Samen op weg naar een betere wereld, waarin het eigen bezit veilig gesteld is. Ina beseft als geen ander dat bescherming van het geestelijk eigendom hiervoor de centrale voorwaarde is. Voor verworven kennis dient betaald te worden, anders moet, desnoods met geweld, de rekening gepresenteerd worden, zoals dat ook met elk ander eigendom gebeurt dat ons via onze regels toebehoort. Hoe we het verworven hebben doet nooit ter zake. Aan delen doen we niet, we strijden voor een gemeenschappelijk doel dat is de boodschap. En laten we eerlijk zijn, de Amerikanen doen dat, dag in dag uit, waar ook ter wereld.
 
Bijna zou ik het vergeten. Van de energie die Ina in deze strijd steekt kunnen mensen een jaar lang hun potje van koken. En toch zijn er miljoenen mensen die dat nu niet kunnen. Dat is zuur, zuur voor hen. Van mijn kant heb ik Ina weer genoeg aandacht gegeven. Het kost me echt teveel energie… Ze steekt mijlenver boven me uit, zegt ze. Daar kom ik nooit tegenop.
 

Nog een klein nawoord.

Schuldig voel ik me onderhand. Ik doe al die aardige mensen op internet tekort. Noem ik ze echter met naam op dit weblog zijn ze de klos. Dan moeten ze door het stof van een aantal omhooggevallen lieden, mannen en vrouwen. Vooral bij deze laatsten. Wat kunnen sommige vrouwen gemeen en achterbaks zijn. Vuurtjes opstoken, leugens en laster verspreiden. Vervolgens gaan ze het slachtoffer spelen. Botte mannelijke lompheid prik je doorheen, maar vrouwen die zichzelf bewieroken en zich wentelen in leed, daar kan ik niet mee overweg. Ze zijn in mijn opinie de oorzaak van veel ellende in de wereld.
 
Schermafbeelding 2014-04-21 om 03.32.38Mijn geluk, ik ben steeds omringd geweest door lieve en nuchtere vrouwen, vermoedelijk de oorzaak voor het feit dat ik die doortraptheid niet kan en wil begrijpen en niet kan uitstaan.
 
Vandaar een ode aan de schoonheid van de vrouw…
Haar kwetsbaarheid…

 
Een tweetal reacties wil ik u niet onthouden. Ze illustreren in al hun eenvoud en ik durf het eigenlijk niet te zeggen, in hun domheid en onnozelheid het bedroevende peil van “links”.

Een van de grote rooie rakkers op Twitter, Petra, een kutheks, komt hier aan het woord. Je vraagt je onmiddellijk af wat dergelijke reacties zeggen over andere uitspraken van deze persoon. De betrouwbaarheid zal ver te zoeken zijn valt te vrezen om over de schade die zij aanricht maar te zwijgen.
Schermafbeelding 2014-04-22 om 06.14.22Nog maar even herhalen. “Voor verworven kennis dient betaald te worden, anders moet, desnoods met geweld de rekening gepresenteerd te worden.” Laat dat even tot u bezinken. Bataafs anarchisme in de 21ste eeuw.


Bron foto: Tumblr – fotograaf onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.