Eldorado



Eldorado, zo doopte de Franse choreograaf Angelin Preljocaj zijn ballet op muziek van Stockhausen, het slotdeel uit Sonntag aus Licht, het laatste deel van zijn gigantisch werk de cyclus “Licht”. De opnames dateren van kort voor de dood van Stockhausen in december 2007.

Aan de benaming Eldorado kleeft de nostalgische gedachte aan een tijd toen alles prachtig en in harmonie met elkaar was, een aards paradijs. In zijn gesprekken met Stockhausen komt iets anders naar voren, het utopisch denken levendig houden, het huidig menselijk stadium proberen te overwinnen. Volg deze creatie van dit ballet beweging na beweging, woord voor woord. Het is schitterend, het is spannend. Het menselijk lichaam met zijn verschillende tempi, nieuwe dimensies van de muziek. Aan tijd en ruimte, de essentie van ballet, wordt een nieuwe dimensie toegevoegd. Kijk en luister maar.


Als toegift nog “Luzifers Tanz” uit “Samstag”:




Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.