Alle wegen leiden naar Demmink

Briton Rivière
Wat zeg ik, naar pedofilie. Het thema voor een rechtschapen volk. Het thema waarin extremisten van links en rechts zich herkennen om politieke tegenstanders het leven onmogelijk te maken. Dat is de balans die ik kan trekken na een aantal jaren activiteit op Twitter. Des te frappanter is het selectieve wegkijken bij dergelijke beschuldigingen. Mij is een vrouw bekend die al jaren mensen beschuldigd van pedofilie of ze met die praktijken in verband brengt. Ze kan nog steeds haar missie vervolgen, door niets en niemand gehinderd. Hoe is dit mogelijk? Omdat het je toevallig goed uitkomt wie ze beschuldigt, of omdat je zelf bevreesd bent verdenkingen op je te laden?

Waarom gedijt dit alles nu juist? Heeft het met een gespleten moraal van doen? Ik weet het niet. Een verlangen terug na tijden toen alles keurig en overzichtelijk was? Nogmaals, ik weet het niet. Het enige dat ik met zekerheid kan zeggen is dat pedofilie een echt wapen is geworden in handen van fascisten. Wat daarbij vooral in het oog springt dat deze lieden nauwelijks een woord vuil maken over de eeuwenlange praktijken binnen de RK kerk. Kindermisbruik was er structureel tot het castreren toe.

Vandaag moest Anton Grunberg het ontgelden. Wat hij gezegd had deed er niet toe. Wel een commentaar werd gretig omarmd en zoals altijd, geen discussie, geen argumenten. Neersabelen die man, nadenken is te moeilijk en historisch besef bestaat niet. Uiteraard werd ook Grunberg in het pedofiele kamp ingedeeld.

Hier zijn stukje uit de Volkskrant. De Twitter TL van een in mijn ogen gevaarlijke dwaas op Twitter valt te lezen onder: Jacqueline Wouters – 21/22 mei 2014.


‘EEN STEM TEGEN HET EUROPESE PROJECT IS EEN STEM OP DE FASCISTEN’

OPINIE – Arnon Grunberg − 22/05/14, 11:45

Voetnoot

Dat zonder de EU alle problemen zullen verdwijnen is magisch denken, schrijft Arnon Grunberg in zijn voetnoot. ‘Het is de nooit aflatende behoefte aan een zondebok.’

Het is verbazingwekkend hoeveel mensen geloven dat allerlei problemen zullen verdwijnen als de EU verdwijnt of als Nederland uit de eurozone zal gaan. Het neoliberalisme, wat we daar ook precies mee bedoelen, plofkippen, te grote banken, lobbyisten, werkloosheid: zonder de EU zullen de problemen verdwijnen. Het hoeft geen betoog dat we hier met magisch denken te maken hebben, en uiteraard ook met de nooit aflatende behoefte aan een zondebok.


Maar er speelt nog iets anders mee. Zoals in de jaren dertig sommige mensen dachten dat de vernietiging van de onvolmaakte Weimarrepubliek tot iets beters zou leiden, zo denken sommigen nu dat de vernietiging van de onvolmaakte EU de wereld een stukje mooier zal maken.

Merkel zei: ‘Als de euro valt, valt Europa.’ Als Europa valt, hebben we een grote Weimarrepubliek, van de Noordzee tot de Middellandse Zee.

Een stem tegen het Europese project is een stem op de fascisten.
Arnon Grunberg is columnist voor de Volkskrant. Deze Voetnoot verscheen vandaag op de voorpagina van de Volkskrant.Uitgelichte afbeelding: Briton Rivière – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.