Verkiezingen

Susan Kinsella: La Plage d’Été (2019)


Toegevoegd augustus 2019 en terug gedateerdEen bijzonder groot goed, die democratie die wij kennen. We geven eens in de zoveel jaar onze stem af aan iemand waar we verder geen persoonlijke band mee hebben, waarvan we nauwelijks iets weten, zeker niet over zijn werkelijke intenties, eentje uit vele miljoenen die we zouden moeten vertrouwen. Nergens is de controle op waarachtigheid zo gering als juist in de politiek, die dient tot ons aller welzijn. Zou democratie om die reden al niet de meest optimale vorm van volksverlakkerij zijn? Immers de dienst wordt niet uitgemaakt aan de regeringstafel of in het parlement, maar in directiekantoren en bij banken. Niet te vergeten de generale staf. Het bureaucratisch apparaat is nog een verhaal apart. Waarom en waarover kiezen we dan?

Simpelweg omdat we bij enig nadenken beseffen dat anders alle sluizen opengaan van de ratrace waarin we ons bevinden en bezit, hoe verworven doet er niet toe, allesbepalend wordt. Helaas zijn velen zelfs niet tot zelfstandig nadenken en kennis vergaren in staat. Toch mogen ze meestemmen en dat niet alleen, ze krijgen zelfs optimaal de gelegenheid hoog van de toren te blazen. Zo Sjaakie, een dwaas, die denkt dat ze belangrijk is. Arnon Grunberg was vandaag haar “slachtoffer”. Ter illustratie deze verkiezingsdag van haar, via een van haar accounts in beeld gebracht. Eentje dat wordt gevolgd door 8260 mensen. Regeert het onbenul in Nederland? Elke mening is gelijk een andere, alles is verdacht, wat niet begrepen wordt.

Juist dergelijke sukkels leggen of proberen anderen het zwijgen op te leggen die hun waanzin laten zien. Krapuul voorop, links of rechts, het dondert niet. Weerspreek ze niet dan ben je een pedofiel en een nazi. In koor wordt het herhaald door een stelletje imbecielen en smeerlappen…

Aan gekken geen aandacht besteden op internet? Voor gevaar moet gewaarschuwd worden, dat is zelfs plicht.

Sjaakie is ziek en vanochtend vroeg werd ze zelfs verdrietig. Hoelang ze nog doorging valt in haar TL @jacquelinewxxx te zien. We beginnen aan de vooravond van de afgelopen verkiezingsdag. Lees maar…Uitgelichte afbeelding: Susan Kinsella – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.