Van subject naar object, van object naar subject…

Tibaert de kater…Niet anoniem…


Wil je eens min of meer voor de grap reageren op internet bij een krant over een onschuldig onderwerp krijg je de verplichting opgelegd dat te doen onder je volledige werkelijke naam. Ach, denk je, als iedereen daartoe verplicht wordt kan het geen kwaad. Binnen een week kom je erachter dat hier niets van klopt, m.n. PVV propagandisten, racisten, antisemieten, Wilders fanaten en meer van dat volk kan ongemoeid zijn gang gaan. Een aantal figuren overgewaaid uit de SP hoek doen hun duit in het zakje, anoniem. Maar wat wil je? Ik had de smaak te pakken, kreeg enkele leuke contacten en voor je het weet ben je betrokken bij discussies over Wilders, moslims en Marokkanen. Ongemerkt word je voor onverlaten een object, weg je persoonlijke integriteit. Die wordt op een hoogst onsmakelijke manier teniet gedaan. Plots word je neergezet en gezien als een veelkoppig monster. Je kunt erom lachen als je de waanzin ziet, maar ze wordt geloofd. Ze werkt naar alle richtingen door.

Wat te doen? Een weblog aangemaakt met heel veel afbeeldingen die op mijn leven betrekking hadden om te laten zien dat ik werkelijk bestond, een oudere man uit het Maastrichtse. Geholpen zal het wel, maar mensen met kwade bedoelingen bleven misbruik maken van de door onverlaten verspreide desinformatie en wisten in no time alles wat ik toonde voor eigen gebruik om te smeden. Dit gaat door tot de dag van vandaag, m.a.w. je nek uitsteken onder je ware naam betekent uiteindelijk dat je kop eraf moet. Daartegen kun je je niet verweren. Dan maar anoniem? Nee, want door mijn nek uit te steken kan ik voor anderen duidelijk maken waartoe schoelje in staat is. Ik laat me niet slachtofferen, ik blijf een subject met eigen ideeën die ik eerlijk en zonder bijbedoelingen wil ventileren. Reageren onder pseudoniem gaat me slecht af, heb ik ervaren bij die krant, ik wil mezelf kunnen zijn en ik wil dat die houding gerespecteerd wordt.

Er zit nog een aspect aan vast. Mensen die zich niet kun verweren, om welke reden dan ook, zullen er terecht voor kiezen anoniem te gaan. Door te registreren wat mij overkomt kan ik ze een nuttige dienst bewijzen. Weliswaar ben ik geen publieke persoon als bijvoorbeeld Femke Halsema, maar juist daarom des te nuttiger. Haar bedreiger was overigens ook mijn bedreiger en die van mijn familie. Van zijn opereren werd en wordt vlijtig gebruik gemaakt in rechtse en linkse kring, dat geeft te denken.

Tot houten koppen zal het wel niet doordringen, ze weigeren het ook te begrijpen, maar door toeval is me deze rol toebedeeld en heb er notitie van gemaakt. Door de onverlaten wordt dit als smaad en laster omschreven. Toch blijf ik mijn eigen weg gaan, niet door te schelden en mensen op de meest infame wijze te beschuldigen maar door me zelf te blijven, te beginnen met kom maar op Wilders met je islam is gelijk fascisme, waarmee het allemaal begon. Ik hoop dat politie en justitie meeleest op dit blog. Ik heb overigens de indruk dat dit al langere tijd gebeurt en ik vind dat prima zo.

De smurrie komt van links en rechts, zoals ik al zei. Ze lijken wel communicerende vaten. Met een zekere gretigheid ondersteunen ze elkaar als het een opponent betreft die te lastig wordt, ze negeren elkaar als ze met de billen bloot moeten, dan geven ze over en weer niet thuis. In mijn geval is het schrijnend zichtbaar bij een, om ze maar voor het gemak zo te noemen, linkse bende. Ze schreeuwen zich de kelen schor over ratten, analfabeten, nazi’s, fascisten uit het PVV kamp niet beseffend dat ze precies handelen zoals de grote roerganger Wilders het graag ziet. Ze vormen exact het spiegelbeeld van die anonieme PVV’ers. Zelf ook anoniem. Toon je dat, ben je de kwaaie peer, fascist en alweer, moet je kop eraf.

EPSON scanner imageAnonimiteit is een groot goed, zei Halsema vandaag tegen anonymus Yell, drs… Wat daarvan te denken? Vermoedelijk dat aan die eindeloze spiraal van verdachtmakingen, smaad en bedreigingen geen einde komt. Als je slechts een (politieke) richting uitkijkt terwijl de eigen rijen gesloten moeten blijven is het allemaal heel simpel. Als je je ogen wel de kost geeft, en ziet wat op een veel gelezen site als Krapuul mogelijk is, dan bekruipt je een unheimisch gevoel, om in stijl te blijven. Bij deze scribent is de kwalificatie nazi schering en inslag. Zijn stukje handelt over anonimiteit, beter gezegd, over anonieme figuren en hoe moeilijk ze het hebben. Mag ik hierom lachen? Er moet solidariteit met ze betoond worden. Nou nee, mensen met de vocabulaire flikker op daar hoor ik niet bij thuis.

Weet u wat, ik ga gewoon verder met noteren, die rotzooi van links en rechts voor zover het mij betreft. Toen ik het werkelijk moeilijk had, m’n moeder werd door het slijk gehaald door een vrouw waarvan lieden bij Krapuul nogal gecharmeerd waren,  was er slechts een persoon die in de bres sprong, een echte dame. Wie weet stemt ze PVV, maar het crapule bij Krapuul hield z’n mond. U weet in tijden van… Mijn leidraad is en blijft het, weet bij wie je je veilig kan voelen als het er werkelijk op aankomt.


Schermafbeelding 2014-06-29 om 22.01.06


Een groot politica spaart graag kool en geit

 Uitgelicht: Tibaert

2 gedachten over “Van subject naar object, van object naar subject…

  1. Dat komt recht uit je hart..
    Jezelf mogen zijn bij de ander
    Veilig en vertrouwd
    Is een van de dingen die altijd bijzonder en verwonderlijke dingen van elkaar laat zien..
    Omdat het kan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.