As Gaza burns, it is clear two states would only cement Israel’s apartheid

Een koekoeksnest?
Het motto van de zionisten was een veilige thuishaven voor alle joden waar ook ter wereld in een land zonder bewoners. Deze opvatting vormt de basis voor het bestaan van Israël, een staat steeds meer tenderend naar een joodse met uitsluiting van anderen. Ja, wie? En wie is jood? Deze opvatting, deze ideologie trachten te verwezenlijken betekent dat niet uiteindelijk alle joden naar Israël? Zijn Franse joden geen volwaardige joden? Antisemitische tendensen versterkt door de politiek van Israël kunnen dergelijke gedachten doen postvatten. Een uiterst bedenkelijke en griezelige ontwikkeling, nog afgezien van hetgeen dit betekent voor andere religieuze en etnische groeperingen die een minderheid vormen binnen naties.

Ook voor Israël, daarvoor hoef je geen doemdenker te zijn. Het zijn zo terloops een paar gedachtegangen die bij me opkwamen bij het lezen van onderstaand blog. Een oplossing van het conflict die uitgaat van twee staten dient zo snel mogelijk los gelaten worden. Aan het woord is de Britse journalist Ben White.

After six Jewish Israelis were arrested on suspicion of the murder of Mohammed Abu Khdeir, a 17-year-old Palestinian kidnapped and burnt to death on July 2, Israeli prime minister Benjamin Netanyahu condemned those responsible and stated that his government does not distinguish between Palestinian and Jewish “terror”.
Let’s leave aside for now the fact that there are no bulldozers heading to the homes of the Jewish suspects; or the fact that the Israeli soldiers who shoot dead Palestinian teenagers in West Bank towns and refugee camps – including in just the last few weeks – are applauded for their “courageous” actions.
 
Lees hier verder…

Uitgelicht: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.