Verkeerde plaats, verkeerde tijd

Makke schapen
De advertentie heb ik niet gezien, ze stond op de foute plek. Vandaag verscheen ze in het blad dat voor 1945 traditioneel antisemitisch was, in de oorlog het collaboblad bij uitstek, na 1945 in diezelfde geest actief onder een ander vaandel.

Kan het dan toch een “goede” advertentie geweest zijn? Nee. Dan zou ze op zijn minst in alle (landelijke) dagbladen verschenen moeten zijn. De vraag is nog klemmender, waarom juist nu?

De plek is niet alleen een foute, ook het tijdstip. Een andere conclusie kan ik niet te trekken. Nog dit, bewust worden foute mensen uitgenodigd te ondertekenen. Mensen die niet vrij zijn van fascistisch gedachtegoed en dat openlijk verbreiden. Het geeft hen de mogelijkheid hun blazoen op te poetsen over de rug van joden, op de eerste plaats die van de in de WO II vermoorde, op te poetsen.

Ik walg…


Schermafbeelding 2014-08-07 om 20.01.22Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.