Auteursrecht

Capitalism is the Enemy of Mother Earth
Er is iets waar bekrompen geesten het bijzonder moeilijk mee hebben, het auteursrecht. Ze claimen zelfs een recht op wat hen niet toebehoort. Ze lanceren losse flodders, die ze ergens hebben opgevangen, ze reduceren een essay tot wat zij kunnen vatten, stellen geen vragen bij het gelezene of gehoorde, voldoende is het als het hun mening bevestigt. Citeren kunnen ze niet, analyseren nog minder. Hoe een wetenschappelijk of politiek discours te voeren is hen vreemd. Ze weten kennelijk nog niet dat alles wat aan de openbaarheid wordt prijsgegeven aan mogelijke kritiek blootstaat. Dat zij zelf het meest bij kritiek gediend zijn zullen ze wel nooit begrijpen en nog minder toegeven. Armen van geest, ook cultureel arm. Dat gaat onverbrekelijk samen. Hun met © “beschermde” berichten getuigen ervan.

Schermafdruk 2014-08-26 02.26.12Ooit dacht ik wat is internet een godsgeschenk, alles kan gedeeld worden, de commercie voorbij. Dit blijkt een grote misvatting te zijn. Slechts als je zelf de middelen hebt, zelf een server en liefst ook een provider beheert kun je iets doen. Een voorbeeld in deze is het onvolprezen UbuWeb, al zo’n 15 jaar actief. Wat me nog het steeds frappeert is dat deze site op internet nog steeds relatief onbekend is. Vorig jaar gaf ik als stimulans hun opname door van de Ulysses via m’n verdwenen blogspot. Een opname met Donal Donnelly en Miriam Healy-Louie. U kunt ze ook terug vinden door even te zoeken op hun site, dan ontdekt u nog veel meer moois.
UbuWeb
All avant-garde. All the time.

We’re spending the summer making all our film & video mobile-media savvy. In the meantime, enjoy our vast archives. See you in the fall with fresh content.

Sound
Film & Video
Dance
Historical
Visual Poetry
Conceptual Writing
Contemporary
Aspen Magazine
Papers
Outsiders
/ubu Editions
365 Days Project
Bidoun Presents
Electronic Music Resources
Ethnopoetics
Top Tens
Twitter
About
Resources
UbuRoulette
UbuWeb Radio Stream
UbuRadio iPhone App
Contact

In een volgend bericht kom ik met een verrassing voor de liefhebbers van Joyce: Bloomsday…

Copyright Is Over – If You Want It… Lees ook nog eens het essay van Walter Benjamin: “Das Kunstwerk im Zeitalter seiner technischen Reproduzierbarkeit”. Het stamt uit 1936.Uitgelichte afbeelding: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.