Autocensuur

Rimel Neffati
Drie jaar geleden begon mijn verzamelwoede. Bijna blind wilde ik zaken bewaren voor mogelijk betere tijden om ze alsnog te lezen. Maar hoe gaat dat? Je vergeet domweg na een tijdje wat je allemaal verzameld hebt. In dit geval, honderden, zo niet duizenden linkjes met vaak informatie van een hoog gehalte. Internet is zo gek nog niet als je eenmaal je weg hebt gevonden en de bronnen en de auteurs weet.

Onder dat verzameld materiaal staat ook de nodige propaganda. Bij het sorteren doe ik hoogst merkwaardige ontdekkingen. De site Likoed Nederland had in oktober enkele publicaties over het verleden van Israël en Palestina. Ze worden nog braaf opgesomd maar de links geven een foutmelding. Aan mogelijke veranderingen op die site kan het niet liggen, de opmaak is nog dezelfde en een artikel over de VPRO uit dezelfde maand valt nog gewoon te lezen.

Wat hier van te denken? Mogelijk gaat men er bij Likoed Nederland vanuit dat hun (dubieus) propagandamateriaal inmiddels zijn weg gevonden heeft en zij nu hun handen in onschuld kunnen wassen. Hoe dan ook, dit is een kwalijke vorm van omgaan met de openbaarheid. Zorg dat je achteraf niet meer te controleren valt…

Hier een aantal links:


Minstens zo merkwaardig is het volgende, ontdekt via het blog Nieuw Religieus Peil:“Bovenstaande citaten zijn afkomstig van de website van Andrew G. Bostom, hoogleraar aan Brown University in de VS. Bostom is specialist in het onderzoek van secondaire bronnen als het gaat om antisemitisme in de islamitische wereld. Hij is auteur van o.a. The Legacy of Jihad en The Legacy of Islamic Antisemitism: From Sacred Texts to Solemn History.

Andrew Bostom: Islamofascism? Hitler, Muhammad, and Islam. 5 februari 2008


Klik je op de link naar dat artikel van Bostom blijkt het foetsie terwijl, net als bij Likoed, andere stukken uit die periode er nog gewoon staan.

Tip, stoot u op aanvechtbare, dubieuze berichten met nadrukkelijk een propagandistisch tintje, leg het vast via een PDF. Er wordt nogal wat gerommeld op internet, gekopieerd bij het leven, verdraaid, noem maar op. Zo ontstaat een oceaan van leugens en laster waarin het goed toeven is voor fascisten en andere kwaadwillende elementen.Uitgelichte foto: bron onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.