Een Belgische enclave in Nederland

US AID – Nairobi
Je leest van een Onsarcastisch iemand, een Seksgod: Snappie? Z’n website: NSA – Defending Our Nation. Secure The Future. Vervolgens zegt Fanny: Меня окружают одни демоны Я сегодня точно не смогу заснуть (Ik ben vandaag door bepaalde demonen omringd, ik kan de slaap niet vatten). USAID staat op wat een kerkje heet te zijn ergens in Nairobi. Demonen van de NSA? 

Terug op Twitter zie ik ook weer meteen wat mijn kameraden te melden hebben, van sommigen heb ik een zoeklijstje op de Hootsuite en dat geeft soms wonderbaarlijke combinaties, waarin je fantasie met je op de loop dreigt te gaan. 

Van niet kunnen slapen, in de slaap gestoord worden heeft ook iemand anders last van, die, het moet gezegd, de NSA spreuk ook voor Nederland geldend wenst te maken ondanks het feit dat ze in een feitelijk Belgische enclave van dit land verblijft.


 


“Welkom in België”, deze mededeling hoort hier niet, iemand die hier ronddwaalt en zijn ogen te kost geeft ziet het meteen. Een stad afgesloten van zijn achterland, bekneld door doorgaande waterwegen, het spoor en een autoweg. Welkom in België, de Belgen zouden het niet moeten pikken. De Westerschelde is nog zo’n voorbeeld. De hier achterliggende historische waarheden worden verdrongen, daar mag niet over nagedacht worden.

De waarheid zoeken. De NSA doet het, maar ze mag niet openbaar worden. Ze werkt slechts in een richting, uit eigenbelang. Niet in het belang van het volk, de volkeren. Het eigen volk als schild, de anderen om te plunderen. Hetgeen de USA in het groot uitvoert kunnen we hier ter plekke aanschouwen. Grenzen worden getrokken, mensen tegen elkaar uitgespeeld. Stompzinnigen en dwazen geloven in de sprookjes van wij en zij. Het eigen bezit is wat telt, de ander kan verrekken, die eigenschap is hun grootste verworvenheid. 

Hoe blijf je onder die omstandigheden jezelf, zonder partij te kiezen, zonder je door propagandaslogans te laten beduvelen? Ook als ze uitmonden in regelrechte hetzes? Consistent in je houding blijven is verdomd lastig, je hebt maar een leven, dat besef je donders goed.  Je dient veel in twijfel te trekken, je mag het debat niet schuwen als je consistent, geloofwaardig wilt blijven. De egoïst, de nationalist, de fascist weet het al. Hij of zij speelt een thuiswedstrijd op vertrouwd terrein. De status quo maar dan in optima forma dat is wat deze wilt. Daar valt niet mee te spotten.

Leer hun taal analyseren, ze te doorgronden, dan wordt in een klap alles duidelijk. Die Maastrichtse Yollie zei het nog diezelfde dag zo:


Slaap je goed @mjrijn ? Ja? Eerlijk gezegd gunnen we jou dat voor geen meter!


Hoe wil je bereiken dat er ook maar iets veranderd als je nooit, doordacht, op het randje van de wetgeving durft te lopen?  Dacht je dat bij de Demminkzaak alles volgens de regels was gespeeld? Wat dacht je van chantages en bizarre activiteiten? Chantabele wetgevers en hun adviseurs en topambtenaren zijn heeeeeel gevaarlijk, vooral voor de democratie. Dus zul je eerst brutaalweg alles moeten publiceren en laten circuleren en onder dwang van de publieke opinie blijven eisen – heb je ‘m? 😉 Op de achterbank kun je niet sturen, geen gas geven en niet remmen.. Het gros van ‘de burgers’ zit op de achterbank.


De plaatsen op de voorbank worden bezet door dwazen zonder rijbewijs. Weg ermee!

 


Een dag later:


Zo, Pauw kan weggezapt….ik heb mijn buik al vol van v Rijn; de andere maffia interesseert mij niet. Weltrusten!

 


Het systeem is perfect, alleen de poppetjes deugen niet, kan in het kort de samenvatting luiden. Wat een geluk, ik heb geen rijbewijs en laat me rijden. Hierbij laat ik het voor wat het die tekst van een door en door autoritaire en humorloze geest betreft.  Met dank aan Joop die me weer op het spoor bracht van deze Bataafse filosemitische geest

Goed om af en toe te toetsen of je het misschien toch niet bij het rechte eind had, je vergist hebt of om te kijken of ze het misschien toch goed bedoelde, ondanks alle leugens en smaad die ze over je verspreid heeft. Nee hoor, aan mezelf hoef ik in dit geval niet te twijfelen… Ze heeft richting mij wel het hazenpad gekozen en denkt er mee weg te komen. We zullen zien wat de behandeling van mijn aanklacht in de a.s. strafzaak gaat opleveren. 


Bron uitgelichte foto onbekend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.