Klare wijn

Isabel Muñoz: Tango (1989)


 


“Jij bent een smerig stinkend stuk rottend nazi vuil”
Jeroen van den Heuvel – Krapuul, 13 december 2014

 


Iemand die ooit nog een woord durft te wisselen met Toon weet nu dat hij besmet kan raken met nazi gif. In quarantaine met die man vanwege het gevaar voor de geestelijke volksgezondheid. Zo schep je duidelijkheid en krijg je de samenleving weer in het goede spoor en onder controle moet de hoofdredacteur van het invloedrijke weblog Krapuul hebben gedacht. 

Realiseer u, dat in ons land fascisten bestrijders zijn opgestaan. Ze zijn in de voetsporen getreden van glorieuze verzetsstrijders van na de WO II. Zij wezen met hun vingertje en pardoes keek iedereen de andere kant uit. Goed en oprecht waren ze geweest, van tramdirecteur tot de kruidenier. In onze verwarde tijd met een grote cultuurclash en het terrorisme dat van alle tijden is doen hun erfgenamen er alles aan om maar vooral geen tegengeluid te laten doordringen. Hun wijsheid dient ons geloof te zijn. Bewijs?

Tibaert is een ouwe zeur die alsmaar naar bewijs vraagt. Men beweert dat hij nazi is, een narcist, een psychopaat, een pathologisch leugenaar en pedofiel. Kortom de personificatie van het kwaad. Een bedreiging voor Maastricht,  zoals iemand ooit stelde. Mensen die deze informatie verspreiden beschikken uiteraard over bewijzen, want deze informanten worden nadrukkelijk in bescherming genomen door een historicus met grote politieke ervaring. Iemand die zelfs op hoge leeftijd nog bezig is om mensen te verheffen uit achterstandssituaties. Op Europees niveau nog wel.  

Een historicus zegt niet zo maar wat, hij doet aan bronnenonderzoek en zal, wil hij (of zij) serieus genomen worden met bewijzen komen voor zijn theses. Begrijpelijk en toe te juichen is het dat deze man het volgende bericht op Twitter retweet:


“Ben allergisch voor valse beschuldigingen, geen onderzoek doen, van welke kant dan ook.”

 


Aan het woord op de TV was Rena Netjes, in Egypte veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf: Een vijand creëren….

Wat koste wat het kost voorkomen moet worden, daarin zijn de historicus en die hoofdredacteur het volkomen eens, is dat berichtgeving die niet binnen hun ideologische optiek past, dient te verdwijnen. Des te opmerkelijker is de RT, wederom van die historicus, van het volgende bericht. Hieruit blijkt dat bij hem de rechterhand niet weet wat de linker doet. 


MuzZ11_ Dec 14, 11:37pm

Vechten voor persvrijheid in andere landen
En elkaar hier beperken in de
vrijheid’s van mening’s uiting
Het vrije woord
Word hier vermoord

Geretweet door huibree
Weet u wat Tibaert zou zeggen in een dergelijk geval van hypocrisie? Laat ik het anders vragen. Stel, u krijgt te horen dat u een nazi en pedofiel bent met daaraan toegevoegd alle karaktereigenschappen die maar denkbaar zijn en die uw valsheid moeten benadrukken, u moeten bestempelen tot een monster. Wat zou u doen? 

Tibaert blijft in ieder geval de stelling verkondigen dat we hier met fascisme van doen hebben. De uitspraken en het handelen van die “journalist” en die “historicus” wijzen nadrukkelijk in deze richting. De signatuur links is een vijgenblad bij hen gebleken. Aan u het oordeel of we hier te maken hebben met fascisten. Klare wijn moet geschonken worden, het is de hoogste tijd.

Wel nog een speciale groet aan een lieve danseres, die ik hierboven citeerde…

Foto’s: Isabel Muñoz – bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.