Trixdinges

Henri Cartier-Bresson: Basilicata – Italië (1951)
Wie wil nog beweren dat je mensen niet leert kennen via internet? Mensen die denken een boodschap te hebben gaan tot het uiterste om die uit te venten. zonder het te beseffen stellen ze zich volledig bloot. Als iedereen maar zo dacht en handelde zoals ik dat zie kwam het wel goed met de mensheid, hoor je ze denken.

Vrouwen zijn bezig aan een inhaalslag om hun stempel te kunnen drukken op onze levenswijze, nu niet meer verdoemd tot huis en haard. Degenen onder hen die beschikken over zeeën van tijd en geldelijke middelen gaan hierin voorop, veilig achter een toetsenbord. Jeannie, vorig jaar plots overleden, zette de toon betreffende Tibaert. Haar PVV vriendinnetjes volgden. Een boodschap hadden ze, de waarheid en het leven door Wilders.  

Onder die collaboratrices doken wonderlijke figuren op. Twee van hen vielen op door hun geschriften, Blondemevrouw en Kassandra. Beiden doodsbenauwd om een discussie aan te gaan. Denk nu niet dat dit een specifieke politiek-ideologische kwaal is. Met een zeker satanisch genoegen kon ik vorig jaar constateren dat hun tegenstrevers uit hetzelfde hout zijn gesneden. Voor mij is Rooie Ina onderhand het legendarische voorbeeld. 

Om een bekend misverstand voor te zijn, ik hou van vrouwen. Haat is mij vreemd. Het werd wel ruimschoots mijn deel dankzij vrouwen. Dankzij oprechte vriendinnen wederom kostte het me niet veel moeite mijn rug recht te houden. Of anders gezegd, net zo min als de man bestaat bestaat de vrouw, al willen dwaallichten ons dat nog zo graag doen geloven. Ik denk hierbij aan een hatende oma uit Maastricht en haar testosteron sprookje.

Al deze profetessen hebben een ding gemeen, het zal door hun uitstraling komen, ze worden aanbeden en beschermd door een bepaald soort mannen. Mannen die vinden dat wat zij nastreven o zo moedig en overtuigend wordt uitgedragen door deze vrouwen. Mannen met een intellectueel tekort die graag in de gunst willen komen bij hen. Zij gaan dan ten strijde trekken om deze vrouwen te verdedigen.

Een stelletje van deze figuren heb ik als Tibaert mogen meemaken. Van Dirk Hartman, via Peter Anshof tot Huib Riethof en Jeroen van den Heuvel en André de Raaij. Ieder met zijn eigen methodes en met een Leitmotiv, laat die vrouw met rust. Merkwaardig, zijn vrouwen in hun ogen dan geen volwaardige mensen? Sterker, waarom uiten ze hun afkeer van andere vrouwen op een wijze waarbij je rustig van vrouwenhaat mag spreken? De vriendinnen van Tibaert kunnen er een boekje over open doen.

Een van hen, Peter Anshof, deed me weer Kassandra in herinnering roepen, Trixdinges dus. Wat had die vrouw gisteren te melden? 


Kassandra_Troy 12:11am @HVV_com Wil jij dit binnenkort ff lezen? Longread waar ik weken aan heb gewerkt pomonews.com/2014/12/specia… – archief

 
Kassandra_Troy 12:12am @HVV_com Heel ander onderwerp, maar goed. Ik wil er een discussie mee aanzwieren. We moeten naar een volgende stap.

 


Het meesterwerkje heb ik voor alle zekerheid maar even vastgelegd. Een longread die op een indrukwekkende wijze wordt afgerond door een speech: “Yaron Brook (CEO Ayn Rand Institute) gave an epic pro Capitalism speech in Amsterdam, on the invitation of Holland’s most famous Objectivist Yernaz Ramautarsing. MUST SEE. WATCH IT. NOW.”

Wat zei ik? Je leert mensen kennen via internet. Mevrouw Strieker is er eentje van. Ze liegt over eenvoudige activiteiten van haar op internet, ze doet een valse aanklacht, weigert elk antwoord op alledaagse vragen. Ze hanteert een hoogst eigenaardige vocabulaire en haar redeneertrant komt geheel overeen met die van Adolf Hitler. Zie “Mein Kampf”

Iemand met enige wetenschappelijke en/of politieke aspiraties zal op zijn minst dienen te weten hoe je (vermeende) feiten falsificeert en loopt niet blind achter een ideoloog aan, in haar geval Ayn Rand. Niet Sandra, ze construeert haar eigen historische fabeltjes en gaat die uitventen. Ze heeft het in dat stukje o.a. over moralistisch. Lees waarmee ze haar stukje begint. 

Enfin, deze prietpraat, stompzinnige propaganda, zin voor zin gaan weerleggen is onbegonnen werk. Let er eens op hoe ze de begrippen vrijheid, terrorisme en islam inzet in haar betoog. Niets wordt gedefinieerd, kapitalisme wordt tot de enige ware ideologie (sic) verklaard en behoeft geen verdere analyse. Ben je dan nog wel bij je volle verstand?

Sandra denkt werkelijk dat individualisme en het recht op zelfverdediging de redding van de wereld betekenen. Vraag, waar leeft Sandra van? Wie produceren haar spulletjes? Dankzij wie leeft Sandra? U merkt het, een beetje leer je mensen, ook vrouwen, wel kennen via internet, zo ook deze valse Kassandra.

De vraag, mag Tibaert zijn bevindingen laten zien? Mag Tibaert laten zien wat men over hem te melden heeft? Zeker, het is zelfs zijn plicht te zeggen, kijk eens wat deze mensen, deze vrouwen denken en hoe ze menen te moeten oordelen, zonder enige kennis van zaken, uit motieven, die ze vermoedelijk zelf niet kunnen verklaren. 

We zijn elkaar verantwoording schuldig en die werkt vooralsnog in beide richtingen.
 
Uitgelichte foto: Henri Cartier-Bresson

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.