De verwondering…

FotoTer inleiding, maart 2017…


Verwonderd ben ik nog steeds. Plots vertoonde een vrouw daadkracht en toen het klusje geklaard was stak ze er een hoop energie in om zichzelf te rechtvaardigen. De gedupeerde was plots de dader en ze ging met drek gooien. Ik heb het haar nooit in die mate zien doen t.a.v. al die onverlaten op Twitter, waaronder regelrecht schorem. Ze maakte er zelfs een speciaal blog voor aan.

Uiteraard was dat geen toeval. Eraan vooraf ging een jaar vol leugens en bedrog, smaad, laster, dreigen met justitie (sic) en meer van die zaken waar beschaafde mensen zich verre van houden. Uitgerekend haar geestverwanten maakten zich daar schuldig aan. Het enige dat haar blijkbaar deerde was dat alles terug te zien was. Dat kon niet, dat mocht niet.

Interactie, kritische blik… Wat een holheid. Opgeblazen leegte.
  

 

EEN VROUW OPENT EEN WEBLOG…

 


Verwonderd zoek ik, in mijn schrijven, mijmeren, fotograferen en de interactie met de lezer, de kritische blik.Het is de openingszin van een vrouw, die met een weblog start een aantal jaren geleden. Ze zoekt verwonderd de kritische blik en zet er een zelfportret bij: een uitsnede. Is dit de kritische blik die ze zoekt of spreekt uit die blik verwondering?

Ze heeft dit drie jaar lang met veel plezier bij de Volkskrant gedaan, vervolgt ze. Er werd weliswaar gemodereerd met een luchtje, maar nu wordt één deel rücksichtslos verwijderd, vernemen we verder. En: 

 

“De blogger onder wiens blog de reacties zonder naar de inhoud te kijken verwijderd worden heeft er niets meer over te zeggen.Ik heb geen behoefte aan zulks een zero-tolerance beleid, het stinkt en geeft een vieze smaak in de mond. Vrijheid van meningsuiting is in mijn boek een groot goed.  Nadat ook bloggers, omdat zij zich hier tegen verzetten, werden bestraft met een ban was voor mij de maat vol. Mijn besluit stond vast. Ik begin een blog onder eigen beheer en zie hier het resultaat.”

 


Ze begon een blog, ze hoopt op een levendige discussie, iedereen, ja, iedereen is welkom en als ze modereert “is dat op gronden waar ik mij als beheerder van de site wettelijk moet houden.” Op haar Twitter account vermelde deze vrouw in het verleden zelfs dat ze tot haar laatste snik zou strijden voor rechtvaardigheid. De toegang tot haar weblog is mij ontzegd. Er zijn ergere dingen in het leven.

Ze legt haar maatstaven hoog, zeer hoog, moreel en intellectueel. Ze noemt zich feministe, ecologe en zegt wijsbegeerte gestudeerd te hebben. Ze bezit, weet ze ook te melden, grote kennis en ervaring op het gebied van social media. Ook een politieke carrière heeft ze achter de rug en heeft in die hoedanigheid beleidsnota’s geschreven. En er is meer, veel meer. Haar kennis van de menselijke psyche en psychiatrie bijvoorbeeld en niet te vergeten het auteursrecht.

Kijk eens aan, ons contact begint min of meer met een RT door haar. Het staat er overduidelijk: Elke dag weer wordt het kunstje geflikt. Verdraaien, liegen, besmeuren… Mijn programma, juist dat te laten zien, dat bedrog, die bedreigingen, hetzes, het monddood maken. Ze heeft weinig van me opgestoken blijkt uit het vervolg. Ze ging zelfs in de bres springen voor lasteraars en onverlaten en toen was het mooi meegenomen dat mijn weblogs met bewijsmateriaal verdwenen. Hoe diep kun je zinken? Dijstelberge geeft het aan, zeer diep. 


6 jan. 2012
RT : Elke dag weer wordt het kunstje geflikt. Verdraaien, liegen, besmeuren:ow.ly/8jN16 Aldus Bosma en Wilders,…

29 jun. 2012
Weet je ik block al die fascistoïde vandalen. Af en toe glipt er één tussendoor en begrijp ik dat ze nog steeds poep spuien.

13 sep. 2012
Mooi je bent er weer

13 sep. 2012
Dat is maar goed ook.:-D

16 nov. 2012
alu.. RT : Heb jij nu zelf niet door dat je gemanipuleerd wordt via fake-/en sub.accounts van lafbek ?

17 nov. 2012
Haal mij+ uit lijst. heb/wil niets met + . @commuungenis

29 nov. 2012
Huh? waar heb je het over. Inbeelding hou ik het op RT : je vond het geweldig toen Tibaert het bij mij deed toch

29 nov. 2012
nog dreigen ook. RT : hou er rekening mee dat je heel veel vijanden op je hals haalt door Tibaert

29 nov. 2012
Waar haal je da waanbeeld toch vandaan. RT : maar Ina jij vond tibaert toch zo leuk die deed dat met mijn kids

29 nov. 2012
Doet hij dan hetzelfde als jij nu bij mij? RT : Ina snap je dus niet dat Tibaert een stalker is?

29 nov. 2012
Ik slaap ‘s nachts.RT : Ina leest haar tweet niet batgirl666.blogspot.com/2012/11/wie-is-tibaert-op-twitter-tibaert-is.html?spref=tw

29 nov. 2012
Nogmaals, laat mij daar buiten RT : Ja en nu Ina? Vind je het nog zo leuk die staker Tibaert?

29 nov. 2012
Nogmaals ik heb niets met Tibeart. waanbeeld. RT : sinds je Tibaert hebt wat zou het probleem nu zijn?

1 dec. 2012
Het is weer diep en diep treurig. Wel schending auteursrecht. Dat vind google ook niet leuk.

1 dec. 2012
een goed gesprek tussen jullie twee zou kunnen helpen. Verder wil ik er buiten blijven. Heb genoeg aan mijn hoofd..

2 dec. 2012
Als jij niet gebeld hebt dan is er dus gemanipuleerd. Zie verder mijn lange tweet.

2 dec. 2012
Ik wil geen partij worden in het conflict. Heb geen problemen met @huibbree , geloof oprecht dat hij gemanipuleerd is.

2 dec. 2012
Spuit 111 mag ook weer blaten. b/r RT @roelfinao90444: Correctietik?RT : De haatzaaiers en ,…

2 dec. 2012
Ben blij dat ik geen telefoon heb.

2 dec. 2012
telefoontereur is vreselijk…geheimnummer?

2 dec. 2012
Na mijn longtweet zijn er een aantal zo uit hun dak gegaan dat ik denk dat ik dicht bij de waarheid zat. De geschiedenis ken ik.

2 dec. 2012
Dat valt wel mee. Ik draai al een hele tijd mee in de wereld van de sociale media.

2 dec. 2012
Ik begrijp je probleem.

3 dec. 2012
2de complot : heeft helper die bij Ziggo werkt en IP aan echte adressen voor hem koppelt.

3 dec. 2012
tja een automatische haatspambot. Beste b/r en negeren. RT niet, te veel aandacht voor die schlemielen

3 dec. 2012
Sorry, , maar ik ben geen partij in jouw gevecht en wil daar ook niet verder ingetrokken worden. Dus maar even ontvolgt voor nu.

3 dec. 2012
Niet zo dramatisch. Je staat niet alleen. Ik wens alleen niet in een groep geduwd/getrokken te worden en dat gebeurde.

3 dec. 2012
Dat komt met het medium en ik ben er van overtuigd dat weldenkende mensen de bagger herkennen.

4 dec. 2012
‘t medium is snel,oppervlakkig en een roddelfabriek,waar 140 tekens een eigen leven gaan leiden. Word je obsessief dan gaat ‘t mis.

4 dec. 2012
Mijn weldenkendheid zegt mij in ieder geval dat je laatste blog bagger is en je geloofwaardigheid aantast. @cargawar

9 dec. 2012
Bemoei je er nu eens voor een keer niet mee. Ik weet precies wanneer en hoe hij hier bij betrokken werd.

 


Ina weet het. Het is om je dood te lachen en mijn laatste blog is bagger. Veel later, zelfs jaren later, zie ik dit:


 


Het is afkomstig van haar blog. “Mijn alles behalve frisse zaken”. Jammer dat ik dit veel te laat zag. Commentaar overbodig, lijkt me.


24 dec. 2012
Hersenloos RT @roelfinao90444: Onafhankelijk, me hoelahRT : De twitterkrant van OBA is out! ▸ Top stories today via

26 feb. 2013
RT : fragments extraits des causeries de Maurice Merleau-Ponty “La pensée et l’art contemporain”(1948) [MP3]:

11 mrt. 2013
RT : Foucault – durf te denken: ow.ly/iLqnY Met dank aan @commuungenis. Zie ook zijn vriend :

 


Vanaf nu gaat ze, God mag weten waarom, in de aanval. Mijn rivale zegt ze. Ben je dan nog wel goed wijs? Of, en dat ligt meer voor de hand, speelt Dijstelberge gemene zaak met De Raaij, Riethof, Van Donkelaar en zelfs Wouters?

Dijstelberge, je deugt voor geen meter. Strijden tot je laatste snik voor rechtvaardigheid, zei je vroeger over jezelf. Nee hoor, je belazert de kluit en niet zo’n beetje ook. Je gewiekstheid breekt je vroeg of laat op, dat is je lot van een grote mond hebben maar je niet kunnen en willen verantwoorden. 


29 okt. 2013
Een man die gaat lijken op zijn rivale en daardoor mensen van zich afdrijft.ow.ly/qhn2a

30 okt. 2013
Zuigen, zeuren. uit je nek lullen en het copyright schenden en dat op de vroege morgen. Nog maar een kopje thee.

30 okt. 2013
De zionist, militarist en feministenhater Martin van Creveld beminnelijk vinden maakt voor mij veel duidelijk.

30 okt. 2013
: Nogmaals laat mij met rust en verwijder mijn artikel. Je hebt geen toestemming om ‘t te reproduceren.

 


Het vervolg onder: @inadijstelberge – december 2011 – april 2016
Mijn tweets: INDEX

Ter afronding deze tweet nog, zijn we weer bij het moment waarop alles begon: DE EITJES VAN SJAAKIE EN HUIBschermafdruk2019-01-3117.40.34

1 dec. 2013
Gelul, van nog iemand die nee niet accepteert.RT : …Wegkijken maakt medeplichtig. ow.ly/rkEed

 


De documentatie vanaf het tijdstip waarop m’n blogspots verdwenen: Hoe te handelen? Hieraan vooraf ging Valse schaamte

Waarmee opende ze ook alweer haar eigen blog? Ze formuleert het wat eigenaardig, maar het valt te begrijpen hetgeen ze bedoelt:


“De blogger onder wiens blog de reacties zonder naar de inhoud te kijken verwijderd worden heeft er niets meer over te zeggen.Ik heb geen behoefte aan zulks een zero-tolerance beleid, het stinkt en geeft een vieze smaak in de mond. Vrijheid van meningsuiting is in mijn boek een groot goed.  Nadat ook bloggers, omdat zij zich hier tegen verzetten, werden bestraft met een ban was voor mij de maat vol. Mijn besluit stond vast. Ik begin een blog onder eigen beheer en zie hier het resultaat.”

 


Ja, die blogs van mij verdwenen rücksichtslos. Er kwam geen reactie, geen excuus, geen teken van spijt. Wel verwondering dat zo snel zoveel weer terugkwam. En ze zinde op juridische actie. Die kwam niet, hoe graag ze ook Van Donkelaar van dienst wilde zijn. Onbegrijpelijk, en juridisch hoogst kwalijk, dat iemand zijn gelijk probeert en kan halen met een verzoek aan Google. Google als juridische instantie, gevestigd in de USA. Ina vindt dat prima. Ze noemt zich links. Het is werkelijk om je rot te lachen. Wat een onbenul.
 


 

 
En verder…


Uitgelichte foto: bron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.