De echte brandstichtersJuist, dat zijn de nieuwe realisten, zo hebben ze zich gedoopt. Er zijn dus mensen opgestaan die weer de werkelijkheid onder ogen willen zien. Of wordt bedoeld dat er ook oude zijn, die volgens de nieuwe verkeerd of anderszins tegen de realiteit aankijken. Toch is er maar eentje, onze aarde en al wat er op leeft en plaatsvindt. Iedereen van ons ervaart die realiteit anders, om maar te zwijgen over de andere levende wezens op deze aarde. De gehele werkelijkheid onder ogen zien is niet weggelegd voor ons, laat staan ze te begrijpen. En de aarde in zijn volle omvang als ding an sich waar te nemen is slechts weggelegd voor kosmonauten. Hun ervaring was een overweldigende bij het zien van de Blauwe Planeet. Misschien moeten we ons die ervaring voor ogen houden als weer fascisten aantreden om een nieuwe golf van geweld te doen losbreken. Schuldig voor hen zijn uiteraard de anderen, enz.

Deze man bijvoorbeeld is er zo eentje, een geestelijke brandstichter. In navolging van Wilders zegt hij:

“Waar het gesprek, en dus de politiek, verboden is, daar begint de fysieke strijd. Dat is onherroepelijk. Pas het geweld zal de politiek draaien. Ik zou willen dat het niet zo was. Dat zouden we allemaal wel willen, niet. Maar de lessen die we uit de geschiedenis kunnen trekken, wijzen steeds weer in één richting. Zonder echte democratie, in onderdrukkende samenlevingen, komen de tegenkrachten van onder. Woordenstrijd wordt echte strijd.”


Hoe kun je beter de zaak op zijn kop zetten dan door de werkelijke realiteit te ontkennen? De kop boven zijn stukje geeft dat onverbloemd aan:

“Geweld in verstikkend Duitsland enige uitlaatklep tegen asielindustrie”.


Joost Niemöller is de naam. Deze foto plaatst hij bij zijn opruiend stuk:
Bedoelt hij hiermee te zeggen dat nazi’s de mond gesnoerd worden? Of dat mensen die asielzoekerscentra in brand zetten onterecht voor nazi’s worden uitgemaakt? In ieder geval begint hij met een groteske en absurde leugen:

“De aanhoudende, door de bestuurselite afgedwongen immigratie van mensen uit Afrika en het Midden Oosten in Europa, leidt tot geweld.”


Afgedwongen immigratie door onze bestuurselite. Let op dat “elite”. Afgedwongen? Daar wil ik wel eens het fijne van weten. Niemöller is journalist, dus hij zal zeker over feiten beschikken die onomstotelijk zullen aantonen dat de “bestuurselite” immigratie afdwingt. Laat ze eens zien die Fakten

Hij vervolgt met een wel zeer bijzondere vorm van in elkaar gefrommelde propaganda:

“Voor een deel leidt het tot geweld en dreiging tussen de migrantengroepen die in de landen van herkomst zich al in staat van oorlog bevinden. Die conflicten worden met de migratie overgeplant. We zien dat bijvoorbeeld nu in Zweden”


Niemöller verwijst hierbij naar de hoogst betrouwbare bron Ellian in Elsevier. Malmö, een granaat, een aantal auto’s verwoest. Hoe erg. Vaag, vooral om te laten zien dat hij heus wel op de hoogte is over de toestand in Duitsland, lispelt hij nog wat over geweld en komt dan met de uitsmijter, het kost de belastingbetaler veel geld. 

Kortom, hou het volk dom, praat ze angst aan, laat ze in godsnaam niet nadenken. Het is zoals ik het zeg, punt uit. Dat heet dus Nieuw Realisme. Vraagje Niemöller, flans je die stukjes geheel onbezoldigd in elkaar? Ik kan me namelijk niet voorstellen dat iemand die de leeskunst machtig is en zelfs journalist genoemd wil worden zo laag kan zinken. In Duitsland noemen ze iemand als jou een geistige Brandstifter

Verdere info…Uitgelichte foto: Help de vluchtelingen uit Myanmarbron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.