Dagelijkse stompzinnigheid

Gustav KlimtAls ze zelfs in Oostenrijk…


Bek houden, zeg ik dan, wie ben je wel? Een Bataaf, met een veel te grote bek in dit geval. Geen zinnig woord over die door en door propagandistische toespraak waarin dè waarheid verkondigd wordt, over superieur en inferieur gesproken wordt, over oorlogsverklaringen, over gebeurtenissen in Holland.
Het groeit deze lieden, die nieuwsredactie boven het hoofd. Ze zijn niet in staat die rede uiteen te rafelen, ze op feiten te toetsen. Als zelfs in Oostenrijk… De schaamteloosheid die uit deze woorden spreekt is niet te overtreffen en lijkt als twee druppels op de aanmatigende toon van Wilders. Ga eens in op mijn stelling dat het een zegen voor Europa en de wereld was geweest als de Turken logischerwijze wel in de 17e eeuw gewonnen hadden, het Westen geïslamiseerd was. Ik heb het al vaker gezegd, hoeveel ellende, verwoesting, uitbuiting zou de wereld niet bespaard zijn gebleven?

Van Wilders wordt wel gezegd dat zijn haardos overeenkomsten vertoont met die van Mozart. Wat een schande voor Mozart. Luister eens naar de “Entführung aus dem Serail” en u weet dat een vergelijking tussen deze twee personen volledig mank gaat, politiek, cultureel en in hun mensbeeld. De een die haat en verderf predikt onder het christelijk mom van de liefde, de ander die wist wat liefde (en erotiek) was in al zijn vezels van zijn lichaam. Vandaar dat hij openstond voor de Oriëntaalse cultuur.

Beiden hebben zeer veel gereisd en welke lering hebben ze eruit getrokken? Wat hebben ze opgestoken van andere culturen, hoe hebben ze die ervaringen verwerkt? De een met de houding van, als ze zelfs in Oostenrijk, dat is duidelijk. En zie, wij bij Krapuul zijn tegen Wilders en voor de edele wilde. Hoe grappig. Maar er is hoop. Zelfs Mozart dringt door op Krapuul.

Voor mensen met een wereldbeeld als Wilders valt die edele wilde altijd te vinden. Voor Wilders dus de arme moslims die op gevaarlijke dwaalwegen zijn gebracht door de koran. Zij moeten zich aanpassen aan ons, niet goedschiks dan kwaadschiks. Die edele wilden krijgen bij onderwerping wel een plekje toebedeeld, dan kunnen ze hun dansen opvoeren voor ons, geciviliseerde westerlingen.
Niet zij hebben de joden op industriële wijze uitgemoord, dat was een verworvenheid van onze superieure christelijke cultuur, die maakte dat na eeuwen van vervolging en discrimineren pas mogelijk. Steeds weer moet dit herhaald worden, het is het centrale punt. De genocide vond in Europa plaats en Bataven keken weg. Bataven, die nu achter Wilders aanlopen.

Enfin, u weet het, ik weet het, maar als zelfs in Oostenrijk…: FPÖ-Basis bejubelt Islamkritiker Wilders in Hofburg (27 maart). Overigens, het was één persoon die aangifte deed waarop justitie in Oostenrijk besloot tot vervolging over te gaan, Tarafa Baghajati: Staatsanwalt ermittelt gegen Wilders.


Wij gaan luisteren (en kijken). Mozart…

een ontvoeringAfbeeldingen: Gustav Klimtbron

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.