Een ontvoering
M’n audio en video bestand is nogal omvangrijk en sommige zaken wil ik bij leven en welzijn op internet zetten. Dat kost tijd, zeker ook al dat materiaal tevens voorzien van een eenvoudige inleiding. Daarom nu even zonder omhaal een opera van Mozart die ons nog veel te vertellen heeft. Denk eraan, de Slag om Wenen was nog sterk in het geheugen van de bevolking verankerd. U hoort het in de muziek terug: “Die Entführung aus dem Serail”, hier in een enscenering van het Festival d’Aix-en-Provence onder de muzikale leiding van Marc Minkowski met een indrukwekkende slotscène van Bassa Selim.

De upload van mij is door You Tube inmiddels geblokkeerd. Een andere valt nog wel te zien. Deze is een stukjes geknipt, vermoedelijk vanwege het copyright, maar er valt tenminste weer te genieten, o.a. van Konstanze gezongen door Malin Hartelius.

deel 2deel 3deel 4deel 5deel 6deel 7deel 8 


Nog een korte toelichting als inleiding of afronding uit Zürich…
Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.