Een ontvoering

· cultuur, muziek
Authors

M’n audio en video bestand is nogal omvangrijk en sommige zaken wil ik bij leven en welzijn op internet zetten. Dat kost tijd, zelfs een eenvoudige inleiding. Daarom nu even zonder omhaal een opera van Mozart die ons nog veel te vertellen heeft. Denk eraan, de Slag om Wenen was nog vers… U hoort het in de muziek terug: “Die Entführung aus dem Serail”. Twee opnames, eentje compleet uit Zürich en de andere van het Festival d’Aix-en-Provence, waarvan alleen de derde, de slotacte. Indrukwekkend bij beide de slotscène met Bassa Selim. In beide ook een Konstanze van Malin Hartelius.

Kijk en luister alvast, een uitvoerige toelichting volgt later nog wel.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: