De Dictatuur Ontvlucht …. Welkom in Maastricht?

Wassily Kandinsky: 4 Figuren Auf 3 Quadraten (1943)
SPHINX | De Dictatuur Ontvlucht …. Welkom in Maastricht?
 
Vluchtelingendebat i.h.k.v de Nacht van de Dictatuur, i.s.m Het Geluid en Docfest.
Donderdag 10 september 2015
De Brandweer (Capucijnenstraat 21, Maastricht)
Inloop 19:30 uur
Aanvang 20:00 uur
Toegang gratis
 
Moderator: Bahram Sadeghi
Met: Marcel Kurpershoek (diplomaat-journalist & voormalig VN-gezant voor Syrië) en Ayham Mardini (woonbegeleider bij AZC Maastricht, ontvluchtte Syrië in 2013 met zijn gezin)
 
Op de vlucht voor een dictatuur en op zoek naar een veilig leven belanden ze in heel Europa, ook in Maastricht: vluchtelingen uit landen als Syrië en Eritrea. Asielzoekerscentrum Overmaze in het Maastrichtse Limmel herbergt er momenteel zo’n 600.
 
Over de komst van vluchtelingen heeft iedereen een mening. Kranten staan er dagelijks bol van, discussies blijven oplaaien. Maar wat weten we eigenlijk van het bestaan dat mensen ontvluchten, en over hoe het is om op een nieuwe plek een nieuw bestaan en een nieuwe toekomst op te bouwen? Wat nemen mensen mee uit de dictatuur, wat raken ze kwijt? Hoe vergaat het vluchtelingen en hun ‘nieuwe buren’ (de Maastrichtenaren, en specifiek de mensen uit Limmel)? En welke rol spelen media in de beeldvorming over het bestaan dat mensen ontvluchtten en weer opbouwen?

 
Hierover organiseert debatcentrum Sphinx het debat De Dictatuur Ontvlucht …. Welkom in Maastricht?
 
 
Theatergezelschap Het Geluid verzorgt een korte voorstelling met en over vluchtelingen, en na afloop kunt u, met dank aan Docfest*, ervaren hoe het leven in een vluchtelingenkamp eruit ziet.
 
 
Toegang is gratis, iedereen is welkom!
 
* In navolging op het debat vertoont Docfest, het eerste grensoverschrijdende documentairefestival ter wereld,  op vrijdag 18 en zaterdag 19 september drie documentaires rondom het thema vluchtelingen in Maastricht.

Uitgelicht: bron – Ingevoegd: The Voice for Syria

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.