De dagelijkse waanzin aan desinformatie en propaganda

Sabine Weiss – Een mistige ochtend in Lyon (1950)
U weet het, die moslims leven op onze portemonnee. Vroeger waren het de Geldjuden die ons leeg roofden, nu grissen ons de moslims al het geld weg dat bestemd was voor onze oudjes. Semieten zijn uitgekookt, het zit in hun genen, in hun ras. 

Gewoon een toevallige blik op Twitter levert dit op: “@VlaanderenVL: “80% van de moslims in Europa leeft van een uitkering”. Goh, 80%. Uiteraard zijn in Europa alle persoonsgegevens gekoppeld en is het verplicht je godsdienst kenbaar te maken. Zo krijgen we betrouwbare cijfers. Bronnen hoeven niet vermeld te worden, alles is immers openbaar.

Het nieuws stamt van de Grote Vriendin van de Grote Leider der Nederlanden. En zo is het cirkeltje weer rond. Jammer dat het YouTube filmpje is weggehaald. Nu blijven we zitten met een onbehaaglijk gevoel. Was hier sprake van een delict volgens Amerikaans recht? We weten het niet en gissen helpt ook niet verder. Wel geeft Pamela nog excerpten door uit een andere videoboodschap, maar die zijn wel erg belegen. Laat ik er maar verder geen worden over vuil maken.

Mensen die vervuld zijn van angst, haat en nog meer ongemakkelijke zaken, vragen zich nooit iets af, maar geloven onverbiddelijk boodschappen die hun enge wereldbeeld bevestigen. Nog enkele voorbeelden van de dame die bovenstaand bericht RTte:


HelenaJacobs Aug 31, 12:35pm
Binnenkort onze gezellige buren, met hun 14 kids en 3 vrouwen. Deze werkwillige mannen blijven ècht niet in Italië…

schermafdruk-2016-09-25-17-36-22
HelenaJacobs Aug 31, 11:10am
‘3000 (!) Duitsers vermoord door migranten, lijst namen vanaf 1975’. deutschelobby.files.wordpress.com/2014/01/liste-… via @Nieuwsprik_neus

HelenaJacobs Aug 31, 11:08am
Altkanzler H. Schmidt: “Wir müssen eine weitere Zuwanderung aus fremden Kulturen unterbinden”.zuerst.de/2015/08/30/alt… 7 Millionen Ausländer.

HelenaJacobs Aug 30, 11:49pm
Een moslim die de R.K. leer over de Moeder Gods gaat “uitleggen”. Je ziet het op #ard.
Duitsland is echt héél eng aan het worden. #islam

HelenaJacobs Aug 30, 11:45pm
#ARD Eng. Duitsland omarmt ‘gematigde’ moslims, die veel overeenkomst ziet met R.K. geloof. #Kermani
Gelukkig zien katholieken dat anders!


Moet je dit laten zien, werk je dan mee aan verdere verspreiding van hetzes, van haat? Verschaf je daarmee xenofoben, openlijke racisten en fascisten de nodige munitie? O, wees ervan overtuigd, zij weten de kanalen wel te vinden, daarbij verbleekt gewoon wat ik hier laat zien. Nee, er is een andere reden. Mensen die zeggen op te komen voor de onderdrukten, de vluchtelingen, laten dit soort zaken praktisch geheel ongemoeid. Feitelijk maken ze zich hiermee tot handlangers van het spel dat gespeeld wordt, het onderling verdacht maken. Helaas is mijn manoeuvreerruimte op internet beperkt, o ironie, door diezelfde lieden, die o zo reine en onbaatzuchtige zielen, anders kon ik rechtstreeks als in het verleden reageren. Dat kan ik helaas niet meer, daar heeft uiteindelijk een vrouw voor gezorgd die zegt tot de laatste snik voor rechtvaardigheid te strijden en eigenaresse is van een weblog ooit opgericht om tegen Wilders ten strijde te trekken. Het kan verkeren.

Nou ik besluit met een min of meer grappige, zo u wilt stompzinnige noot, afkomstig van een bekende Engelse komiek, met humor die de Bataaf verstaat, ook deze, echt het is serieus…


HelenaJacobs Aug 31, 1:54pm
RT @thebatclaw Rowan Atkinson talks sense on Islam:

 
Laat ik nou Mister Bean altijd al een vervelende, onaangename kerel hebben gevonden… Dat hij vermoedelijk geïnspireerd zou zijn door Bat Ye’or en haar fraseologie over Eurabië en dhimmitude, nee dat had ik niet verwacht. Aangezien ze een “befaamd boek” heeft geschreven, volgens Bob Smalhout, laat ik haar nu zelf aan het woord. Het origineel is overtuigender dan het surrogaat, ontluisterend in dit geval: Eurabia – The Euro-Arab Axis by Bat Ye’or (2008).
 


 
Het bovenstaande is een copie van de Tibaert blogspot. Vergelijking geeft aan dat er behoorlijk gerommeld wordt met materiaal dat zegt ons te informeren. Het vastleggen van al die schunnige propaganda kan dus beslist geen kwaad.

Op Kermani kom ik nog terug, beloofd!


Update mei 2021
Uitgelichte foto: Sabine Weiss

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.